Борбата с безразборното изхвърляне на отпадъци – “Мисия невъзможна”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 23, 2021 15:04

Борбата с безразборното изхвърляне на отпадъци – “Мисия невъзможна”

Акценти

  • Регионален вестник, # 34/966 година XVIII, 24 - 30 септември 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Каквито и мерки да се вземат – чрез програми и проекти, разделно събиране, заплаха от глоби и други наказания, нищо не помага за да се спре безразборното и навсякъде изхвърляне на битови отпадъци и боклуци.
Неведнъж сме писали по този въпрос, не една и две са акциите за почистване, организирани от Общината, многобройни са предупрежденията да не са замърсява околната среда, вземат се мерки от общината като цяло и кметствата по места – резултата е нулев.
Напротив нерегламентирани сметища възникват навсякъде и все повече в покрайнините на населените места и в горските пространства. Изхвърля се всичко, което може да ви дойде на ума. Няма спиране, няма спасение.
Справянето с този проблем наистина се оказва „Мисия невъзможна“. Това, което ще видите на снимката е нерегламентирано сметище в източната част на Тополовград, като боклуците са разпръснати на около стотина метра разстояние от първия до последния куп.
Няма как да бъде спряно това, ако наистина не опре до съзнанието на хората, които най-после да разберат, че това е в техен интерес, в интерес на тяхното здраве и това на децата им.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 23, 2021 15:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама