Боби Мирчев – стихове и китара в библиотеката

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 27, 2021 19:15

Боби Мирчев – стихове и китара в библиотеката

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/956 година XVIII, 25 юни - 1 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Борислав (Боби) Мирчев представи творчеството надслов: ”Китара и стихове в библиотеката“, си в библиотеката на Харманли. Представи и стихосбирката ”Морето нека да ми каже” и „Сряда следобед”, като чете стихове и изпя няколко песни.
Две от стихосбирките бяха с дискове и всеки, който си ги закупи, отнесе със себе си частица от света и музиката на Боби Мирчев с автограф.
Разнообразни са темите, включени в творчеството на Боби, който може да го вдъхнови както чаша кафе, изпита на маса за двама, така и дъхът на роза, на море, на любов. Поднесени така, че да „възвисят до безкрайна степен естественото ни усещане за красота, както и безмерно да зарадват не само първокласния естет, но и най-непредубедения подслушвач.
В архива си твореца има над 500 стихове и текстове на песни, изпети от известни естрадни изпълнители , като Лили Иванова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Илия Ангелов, Силвия Кацарова. Работил е с композиторите Борис Карадимчев, Найден Вълчев, Красимир Гюлмезов, Георги Красимиров – Герасим, а първата му стихосбирка е редактирана от Михаил Белчев.
Една от най-известните песни е „Ветрове“, на Лили Иванова ”Ветрове”, където в аранжимента той добавя и изпълнение на Берковската духова музика.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 27, 2021 19:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама