Близо 500 ученици и учители са обогатили уменията си в 6 държави

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 16, 2022 11:02

Близо 500 ученици и учители са обогатили уменията си в 6 държави

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 11 - 17 февруари 2022 г., брой 6/984 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Над 500 ученици от СУ „Д-р Петър Берон”, Тополовград, са посетили различни европейски страни – Италия, Франция, Германия, Испания, Литва, Латвия, Естония, Турция и др. през годините. Това стана благодарение на работата на училището по проекти от европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ между училища от различни европейски държави от 2008 г. до 2020 г.
Така те имаха възможност да усъвършенстват своите езикови компетенции, да придобият умения за работа в екип, да разрешават различни проблеми и да вземат решения. Посещенията дадоха възможност на децата да се запознаят с културата и традициите на партньорските държави, да посетят различни градове в чужбина, да видят природни феномени.
От 2019 до 2020 г. училището работи и по друга дейност на програма „Еразъм+” – Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, дейност ”Мобилност на персонал в училищното образование”.
Основна цел на двата вече реализирани проекта бе да се мотивират учителите от СУ ”Д-р Петър Берон” за споделяне на добри практики и да се повиши тяхната квалификация. По този начин се цели да се подобри качеството на учебния процес в училище и постиженията на учениците.
Проектите бяха фокусирани върху придобиване на иновационни подходи за активно учене през целия живот посредством обмяна на идеи, знания, опит и работа в екип. Като последствие от това учителите да приложат практически методите за активно учене в класната стая.
Двама преподаватели от училището посетиха курс „Креативност, иновации, мотивация и нови методи на преподаване” в Берлин, Германия.
Други трима участваха в структуриран курс на тема: “Овладяване на умения за използване на технологични инструменти” в Малта.
Преподаватели участваха обучителен курс на тема: “Има приложение за това! Проучване на най-добрите приложения за преподаване и учене на ученици” към академията „Европас” във Флоренция, Италия.
В резултат на тези дейности СУ „Д-р Петър Берон” Тополовград вече е с богат международен опит, придобит благодарение на работата на учители и ученици с различни европейски програми.

Пепа Теодосиева

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 16, 2022 11:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама