Близнаци представиха страната на Европейско по крос-кънтри

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2021 11:46

Близнаци представиха страната на Европейско по крос-кънтри

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Тенчо и Георги Жекови от Харманли представиха страната ни на Европейско първенство по крос-кънтри за полицейски служители.
На атрактивното състезание, провело се от 5 до 8 ноември, в Архус, Дания, близнаците бяха в отбор с Виктория Николова, която е студентка в Академията на МВР.
„Европейското първенство се провежда веднъж на 4 години, а ние участваме за пръв път на такъв тип състезание от международен ранг“, сподели за „Сакарнюз“ Тенчо Жеков.
Той допълни, че трасето е било тежко, че е имало доста изкачвания и стръмни спускания, като при мъжете разстоянието, което е трябвало да се премине е било 12 км, а при жените – 8.
При жените Виктория се класира на 30-а позиция с време 42:52 мин.
При мъжете Тенчо бе на 43-та позиция, отчетена за преминаването му за 48:51 мин. Георги се записа на 45-а позиция.
В оспорваната надпревара взеха участие 19 държави: Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Португалия, Словакия, Испания и Великобритания, а броят на състезателите бе: 50 жени и 87 мъже.
Триото, представило страната ни, бе определено веднага след като се класираха на първи места на Републиканското първенство по крос за служители на МВР, провело се от 8 до 11 септември в Златни пясъци, в което взимат участие всички структури на МВР.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2021 11:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама