Благотворителен базар ще подпомогне нуждаещи се хора преди празниците

Милена Митева
От Милена Митева ноември 24, 2021 14:15

Благотворителен базар ще подпомогне нуждаещи се хора преди празниците

Акценти

  • Предметите, които не се продадат ще бъдат дарени на организация, която се занимава с благотворителност

Свързани публикации

Жена организира благотворителен базар в Харманли. Идеята е да бъдат подпомогнати социално слаби семейства от Община Харманли с хранителни продукти за предстоящите празници.

Благотворителното събитие ще се проведе на „Общински пазар“ в Харманли от 29 ноември до 5 декември. Там ще бъде поставена и кутия, в която ще може да се дарят и парични средства.

Всеки, който разполага с излишни, но здрави и годни за употреба вещи (сувенири, детски играчки, коледна украса, домашни потреби, книги, козметика, аксесоари) от които не се нуждае може да ги предостави от 23 до 28 ноември /неделя/, като се свърже с нея на лично съобщение в профила й във Фейсбук или на тел.: 0988 89 43 84.

„Събирам нещата, с които сте готови да се разделите, но които могат да бъдат полезни за други хора. Всеки един предмет ще бъде пуснат в продажба, като със събраните средства ще бъдат закупени хранителни продукти за нуждаещи се. Нещата в базара няма да бъдат с фиксирана цена, тя ще се определя от купувачите“, казва ентусиазираната жена.

Предметите, които не се продадат ще бъдат дарени на организация, която се занимава с благотворителност.

Инициативата е на Дейна Радева, подкрепена от нейни близки.

В Хасково се организира традиционен “Коледен базар на занаятите 2021”. Той ще се проведе в периода от 6 до 31 декември, съобщиха от Общината. Задължително условие за участие е да бъдат представяни само произведения на български занаяти и изкуства и стоки собствено производство. Изложителите трябва да притежават съответно валидно майсторско свидетелство или диплома, удостоверяваща квалификация в областта на изкуствата и занаятите, или сертификат, или декларация за произход на произведената и продавана стока. Търговските обекти – къщички с площ 3 на 3 метра, ще бъдат разположени на пешеходната алея между площадите „Общински“ и „Свобода“. Техният брой ще бъде 13.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 24, 2021 14:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама