Благодетели осигуряват храна за нуждаещи се

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 16, 2021 12:42

Благодетели осигуряват храна за нуждаещи се

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 10 - 16 декември 2021 г., брой 45/977 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Благородни хора ще осигурят хранителни пакети и топла вечеря за Коледно-Новогодишните празници на нуждаещи се. С наближаването им доброто у много в тях се пробуди и започнаха да организират една след друга дарителски инициативи. Целта на всички бе една: да бъдат подпомогнати и зарадвани социално слаби хора и семейства за предстоящите празници.
През изминалата седмица Дейна Радева от Харманли организира благотворителен базар. Всеки, който разполагаше с излишни, но здрави и годни за употреба вещи, ги даряваше, а те бяха изложени за продаване без фиксирана цена. Беше поставена и кутия, в която всеки даряваше и парични средства.
Общата събрана сума след приключване на инициативата бе 1140,12 лв. Тя ще бъде разпределена за закупуване на храна от първа необходимост и раздадена на нуждаещи се семейства.
След обявения й край пакети, съдържащи най-необходимите храни за едно домакинство, продължаваха да бъдат дарявани.
Другата предприета кауза в помощ на социално слабите хора в Харманли бе организирана от Красимира Петрова. В свой пост във Фейсбук, тя обяви, че празниците са за всички и възнамерява в навечерието на Святата нощ да дари четиристепенна вечеря на три нуждаещи се семейства. Тя ще бъде осигурена от ресторант “Кристал” – Харманли, който Красимира стопанисва. Храната ще бъде доставена лично от нея по домовете им в 19:00 часа на 25 декември.
Малко след тази публикация в социалната мрежа се оказа, че доброто е заразно. Още десетки хора са се свързали с жената, изразили желанието си да подкрепят инициативата й. Така до 9 декември приблизителният брой на хората, на които ще се раздаде топло ядене за Коледа, стана 90.
Призивът на младата жена е към всеки, който познава или знае за хора, имащи нужда от подобна подкрепа, да се свърже с нея на телефон: 0897 96 00 93.

В Свиленград ОбА, Ротари клуб и „Лайънс клуб“ ще подготвят пакети с хранителни продукти и преди Коледа те ще бъдат раздадени на социално уязвими и са-мотни хора от града и общината.

През миналия месец група млади хора от Харманли сковаха щайга, която закачиха на дърво. Идеята за това бе всеки, който има желание и възможност, да оставя в нея пакетирана храна от първа необходимост и да се оползотворява от други хора в нужда.
Дървото се намира на кръстовището между бул. „България“ и ул. „Сакар планина“ (до Пътно управление). Към момента тя все още е здрава, като се „зарежда“ от почти едни и същи благодетели, а потребителите й не винаги са от най-нуждаещите, понякога са от по-активните.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова декември 16, 2021 12:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама