Безобидни наглед навици, които увреждат вените

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2021 11:49

Безобидни наглед навици, които увреждат вените

Акценти

  • Получаване на разширени вени не е нещо, което може да се предотврати с точно разписани действия

Свързани публикации

Много хора страдат от разширени вени. Това явление е повсеместно и макар да не е животозастрашаващо, то създава доста дискомфорт и неприятни моменти.
Получаване на разширени вени не е нещо, което може да се предотврати с точно разписани действия, но не е зле да се имат предвид някои привички от ежедневието, които оказват вредно влияние върху вените.

Бръсненето на краката
В забързаното ежедневие грижата за обезкосмяване на краката често се прави набързо с бръснача. Случайните порязвания са често явление, а това може да засегне вена. Отделно много дами вършат тази работа под горещия душ, а това е предпоставка за силно кървене. За да се избегне такова развитие, може да се използва специална самобръсначка за суха кожа.

Ексфолианти за краката
Ексфолирането на цялото тяло се е превърнало в рутинна процедура за много дами. Ако се ексфолират и краката, това няма да ги заздрави и да премахне опасността от поява на разширени вени, но е важно как се прави процедурата. При нея се стимулира притока на кръв, което значи, че вените ще бъдат активно заети. Подобреното кръвообращение носи като полза и произвеждането на повече колаген, който придава гладък вид на кожата.

Използване на суха четка
Масажите със суха четка са доста популярни и рекламирани от блогърите. Тази процедура носи определени козметични ползи, но не и за вените. Може да се получат микроскопични порязвания от четината на четката. Вените стават по-уязвими на кръвотечения.

Активното бягане
Физическата активност е полезна за тялото, включително за вените, като може да премахне опасността от разширяването им. При бягане обаче се увеличава обема кръв и това може да затрудни нейната циркулация и да затрудни и увреди вените.

Консумацията на захар
Захарта е вредна и това е общоизвестно. Тя повишава кръвното налягане, а то уврежда отслабените вени. Може да доведе и до различни възпаления на кръвоносните съдове и може да предизвика разширяване. Дори полезни храни, като сушените плодове примерно, които са доста калорични, са враг на вените.

Носенето на колан
Коланът е красив моден аксесоар и предпочитан от много хора. При разширени вени обаче той не е добра идея. Плътно прилепналата дреха затруднява кръвообращението и затова плътно прилепнали дрехи и колани е по-добре да се избягват.

Спането по гръб
Сънят по гръб е добра опция за избягване на бръчки по лицето, но пък е лоша идея при наличие на разширени вени. Спането на лявата страна е по-благоприятно, защото намалява натиска от най-голямата вена в тялото, която е отдясно. Така кръвообращението е по-улеснено.

Източник: ezine.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2021 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама