БДЖ пусна нощни влакове с връзки до областни центрове

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2021 15:09

БДЖ пусна нощни влакове с връзки до областни центрове

Акценти

  • Регионален вестник, # 2/934 година XVIII, 15 - 21 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

БДЖ пусна нови влакове, с който през нощта ще отвежда пасажерите си до София и областните центрове Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Враца, Разград, Силистра, Шумен, Търговище и Добрич.
В съобщението от там се казва, че това може да стане от Димитровград, където в 00:47 ч. тръгва нощният влак за Варна. На гара Ст. Загора той прави бърза връзка с друг за Северна България с крайна гара Русе.
В Стара Загора може да се направи връзка и с друг влак, който да отведе пасажерите си в София, Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Враца, Разград, Силистра, Шумен, Търговище и Добрич.
От началото на януари 2021 г. Български държавни железници въвеждат промени в разписанието с цел подобряване на обслужването.
От 22-ри декември м.г. БДЖ пусна в движение нови локомотиви. Те всекидневно ще обслужват композиции на бързи влакове по направленията София – Бургас – София и София – Варна – София. Композициите ще бъдат съставени от 15 чисто ново рециклирани вагони във вагоноремонтните заводи в България, като първите 4 от тях вече са включени в съставите на влаковете.
Всичките нови локомотиви Smartron ще бъдат кръщавани на български владетели, като на всеки един от тях има специфичен QR код, при сканирането на който всеки любопитен потребител на Smart мобилни телефони може да научи повече за историята на самия владетел, на когото е наименуван локомотива.
Друга интересна подробност е, че на челото на всеки един от локомотивите ще бъде изобразена по една буква от глаголицата, което ще бъде в знак на почит към богатата и славна история на България.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2021 15:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама