Басейните това лято отвориха със закъснение

Милена Митева
От Милена Митева юли 2, 2021 12:30

Басейните това лято отвориха със закъснение

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/957 година XVIII, 2 - 8 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Плувните басейните започнаха летния сезон тази година по-късно от обичайното. Повод за това стана дъждовното време през юни. Собственици и управители на хотели от тук нататък ще разчитат на повече слънчеви дни, за да изкарат сезона успешно. План за възстановяване на загубите не съществува според тях. От бранша обясняват, че през последните две години поради епидемията от коронавирус се чувства спад на работата, а това към което те се стремят, е да запазят бизнеса си.

Басейн „Райски кът“ край Харманли е с олимпийски размери

50 на 20 метра. Цените на билетите за посетители ще бъдат 3 лв. за деца под 8 години и 5 лв. за възрастни. Работи от 10:00 до 19:00 часа.
„Пандемията се отразява отрицателно. Сезонът не може да се спаси, защото хората нямат пари“, казва Неделина Димитрова, управител на комплекса.
Басейнът ще работи до началото на септември месец.

Комплексът в градската градина в Харманли разполага с два басейна

– за малки и големи. Шезлонги и шатри също са на разположение на посетителите. Предлагат се студени напитки, алкохол и безалкохолни. Цената на входа е 5 лв., на шатрата – 10 лв. на ден, шезлонгите са безплатни. Работното време е от 10:00 часа до 20:00 часа. Курсовете по плуване започнаха от 1 юли и ще продължат края на месеца. Инструктор е Надежда Карамфилова.

Басейн „Олимпия“ работи с намален капацитет

поради ограниченията коронавирусната пандемия.
Цената за входа е 5 лв., а максималната дълбочина на басейна е 2.80 метра. Около него има шатри и шезлонги, а заведението предлага разхлаждащи напитки, сандвичи, цаца, картофки и друга кухня.

Басейнът край село Бисер – „Герганин извор“, вече посреща гости.

Той се намира на Международния път Е80, на паркинг „Бисерската Гергана“. Размерите му са 18 на 8 метра, а дълбочината е от 1.40 до 2 м. Има отделено място за къпане на най-малките.
Първите ентусиасти се гмурнаха на 2 юни, а входът е 3 лв. за деца и 5 лв. за възрастни от други населени места.
Къпането е разрешено от 10:00 до 22:00 часа, а нощно не се предвижда.
Собственикът Димитър Стоев сподели, че в обекта има разнообразие от храни и напитки, но работното време е намалено в сравнение с миналата година. Изключение от това се прави за частните партита. Господин Стоев казва, че според него пандемията не се отразява на посещението и ако времето позволи, краят на сезона ще бъде в средата на септември.

В Любимец басейн „Рай“ отвори на 21 юни.

Той е с размери 25 на 10 метра, а максималната му дълбочина е 2 метра. Комплексът разполага с лятна градина и ресторант с разнообразно меню, което го прави подходящо място за детски купони и празненства. Входът за посетители е 5 лв. без значение от възрастта на посетителите
Тази година управителят Петя Христозова няма да организира курс по плуване за начинаещи и напреднали деца, макар че желаещите са двойно повече от миналата година. Причината е, че инструкторите нямат възможност.
Сезонът започна месец по-късно от предишните години поради лошите метеорологични условия.
„Програма за спасяване няма и разчитаме да ни помогнат силните горещини. През първата седмица посещаемостта беше на 100%. Личното ми обяснение е, че това е резултат от ограниченията по време на пандемията. Тук им е евтино и получават качеството, нещо което се стремим да бъде оценено по най-добрия начин – казва госпожа Христозова и допълни: Сезон трябва да има, но какъв ще бъде е рано са се каже. Имаме цели и очаквания. Разчитаме на усилията, които полагаме.“
Ако времето е топло, до 15 септември мястото ще бъде на разположение за ценители на този вид плаж.
Райското място е любимо не само на любимчани, но и на много гости на града.

Комплекс „Бурденис“ е единствено обществено място в Свиленград,

където може да се плува на открито през лятото. За двадесет и първа година той отвори за своите гости. Разположен е в източната част на Свиленград на площ от 5 дка, разполага с 3 басейна – голям, среден и малък. До прохладното място извън града има и сенчест паркинг.
Тази година няма да има увеличение на цените за посетителите. Билетите за деца ще бъдат 3 лв., а за възрастни – 5. От юли месец ще бъдат организирани курсове за деца.

В Тополовград плувният басейн предстои да бъде отворен.

В момента тече подготовката за стартиране на неговата дейност. Той е с размери 12.5 на 25 м, а дълбочината му е от 140 до 160 см.
Таксите за посетители все още не са ясни.

В Ивайловград Спа комплекс „Луксор“ има малка зона за деца,

а на разположение на гостите има безплатни шезлонги и чадъри. На летния бар край басейна се сервират освежителни напитки. Цените са от 4, 5 и 6 лева за ползване на басейна.

Еко-комплекс „Букор Щепи“ в село Мандрица, Ивайловградско,

работи от 15 май. Там има басейн, който също може да се ползва, но само от посетителите на хотела.

В семейния комплекс „Хефес” край село Кралево,

Стамболовско, има басейн с размери 12 на 6 метра, с дълбочина до 1.60 м. Входът за посетители е 5 лева за деца и 7 за възрастни. Има ресторант, който работи през цялото време, и хотелска част.

Друго място, предпочитано през лятото, е „Горски кът“, край с. Книжовник.
Басейнът в 5-годишния комплекс започна да работи за втора поредна година. Размерите му са 15 на 7 метра, а дълбочината – 1 метър (равно дъно).
“Той е с цел разхлаждане, но дължината му е подходяща за отсечки”, обяснява Живко Йосифов, който е собственик на комплекса. От няколко дни водният басейн разполага и с пързалка.
Таксата за деца е 4 и за деца, и за възрастни.
Гостите на всяко дете, което реши да празнува своя рожден ден там, ще се къпят безплатно.
В комплекса има ресторант, кът с животни, пони, детско влакче и още много атракции.
На тези, които решат да останат, се предлагат и каравани за нощувка.
От 5 юли, понеделник, започват курсове по плуване под ръководството на БЧК.

В Маджарово няма охраняем басейн, но пък река Арда предлага

прохлада през горещите летни месеци. Около реката и край язовир Ивайловград през лято масово могат да се видят палатки на хора, почиващи сред природата.

Милена Митева
От Милена Митева юли 2, 2021 12:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама