Баба Стояна от село Устрем навърши сто години

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 1, 2021 13:53

Баба Стояна от село Устрем навърши сто години

Акценти

  • По този повод кмета на селото Христо Илчев я поздрави от името на кметството и цялото население на селото

Свързани публикации

Сто години навърши на 1 декември баба Стояна Ходжева от с. Устрем, община Тополовград.
На скромно тържество в дома ѝ, на кото присъстваха синът ѝ Христо и дъщерите – Екатерина и Иванка със съпруга си, тя бе уважена от кмета на селото Христо Илчев и служителката от кметството Нела Маркова.
Баба Стояна въпреки годините си показа изключителна памет и спокойно разказа за дългия си, нелек на моменти, но щастлив живот, изброи поименно всичките си 3 деца, 6 внуци, 10 правнуци и 5 праправнуци. Сподели, че в основата на целия ѝ живот е трудът и голямото разбирателство с покойния ѝ съпруг и с всички в семейството.
Дъщерите ѝ разказаха, че допреди две години тя не спирала да копае и работи из градината, въпреки че преди десетина претърпяла тежка операция след счупване на крака.
От името на кметството на селото Христо Илчев връчи поздравителен адрес, прекрасен букет цветя и красива торта със свещички, обозначаващи нейният сто годишен юбилей. Той каза, че тя е първият човек в селото, който е доживял до тази достолепна възраст.
Баба Стояна се справи много бързо и лесно със свещичките под одобрителните възгласи и ръкопляскания на присъстващите на тържеството. Тя разсмя всички, като каза, че когато паднала преди няколко дни си казала: „Боже, за два дена няма да мога да стигна стоте години! …Но ето че имало още живот!“.
Възрастната жена благодари много на децата си и особено на сина си Христо, който е при нея, за полаганите грижи и им пожела и те да стигнат нейните години. Цялата фамилия и всички роднини, които могат да дойдат, ще се съберат в събота на 4 декември за да отбележат сто годишния юбилей на тази забележителна и със силен дух жена – баба Стояна.

Най-възрастната свиленградчанка навърши 103 години

Своите 103 години навърши на 27 ноември свиленградчанката Елена Керезова, съобщава „Старият мост“. Дълголетницата е най-старият жител на Свиленградската община.
Въпреки натрупания 103-годишен житейски стаж, баба Елена продължава да се радва на добро здраве. Старицата не страда от болести, обслужва се сама, обича да си хапва от всичко. Любимо занимание й е да чете вестници /най-вече „Старият мост/ и да гледа телевизия. Въздържа се обаче да излиза навън, прави си разходки вкъщи.
Баба Елена Керезова остана единственият столетник в Свиленградската община. Преди 2 месеца се помина баба Шина от с. Студена, която чества стогодишния си юбилей на 26 юни 2021 г.

снимка: Старият мост

 

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 1, 2021 13:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама