Атлетите на Димитър Карамфилов блестят на Национални шампионати

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2021 15:27

Атлетите на Димитър Карамфилов блестят на Национални шампионати

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Националният шампионат за юноши и девойки под 16 г. започна отлично за СКЛА „Хеброс“ – Харманли. Ирен Саръбоюкова отново спечели шампионска титла в скока на височина. Тя безапелационно грабна златния медал и заслужено зае най-високото място на почетната стълбичка. На скок дължина зае пето място с личен резултат от 5,30 м.
Първи медал от Национали шампионати завоюва и талантливата атлетка Цветка Дякова, която е по-малка от конкурентките си. Тя се пребори за сребро на копие с личен резултат от 27,45 м и малък шанс я раздели от златния медал при девойките под 16 г.
Час преди това взе участие и в скока на височина, където зае шесто място с лично постижение от 150 см, което и отреждаше бронзов медал, но направени несполучливи опити я разделиха от третото място.
Станислав Колев е четвърти на диск – 36,63 метра при юноши и девойки под 16 г. Тя участва на финал на тласкане на гюле, където зае осмо място с 10,95 метра.
Симона Георгиева участва на тласкане на гюле и се класира на десето място.
Даниел Живков е шампион на България в скок височина 175 см и шести на скок дължина 5,24 см.
Другият лекоатлет от СКЛА „Хеброс“ – Божидар Саръбоюков, завоюва два бронзови медала на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени. Той е на 17 г., но доби право да участва и при мъжете, тъй като е национален шампион и в двете възрасти при юношите. В скока на дължина се окичи с бронза с постижение 7,09 м. В висок скок се нареди на трето място на почетната стълбичка след фаворита Тихомир Иванов и нашия изтъкнат атлет Милко Гемеджиев.
Милко Гемеджиев се пребори за сребърния медал в скока на височина на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени. С постижение от 204 см той се нареди след фаворита Тихомир Иванов. Класира за финал и в скока на дължина, където зае шесто място.
Тихомир Нейчев стана осми на диск с 38,38 см.
Денис Мухсин е шести на копие 53,45 лично.
В отборното класиране, клубът се представи на 7-о място от 135 клуба.

Предстои Балкански шампионат за юноши и девойки под 20 години в Истанбул, където Божидар Саръбоюков ще вземе участие. Той ще се проведе на 11-12-13 юни в турския град.
На 26-27 юни предстоят Балкански игри за мъже и жени в Белград. Там ще участва Милко Гемеджиев. Правото да се съревновава в дисциплината висок скок той извоюва на националния шампионат по многобой, където скочи 208 см.

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2021 15:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 544 преглеждания