Американски самолети пристигнаха за летателна тренировка

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2021 19:13

Американски самолети пристигнаха за летателна тренировка

Акценти

  • Екипажи на F-15 E се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево за участие в българо-американската летателна тренировка „Castle Forge - 2021”

Свързани публикации

Американски самолети кацнаха на авиобаза Граф Игнатиево за участие в летателната тренировка „Castle Forge –2021, В нея участват военни от Военновъздушните сили и Сухопътни войски на България и сили и средства от 336-а бойна ескадрила от състава на 4-о бойно крило на американските Военновъздушни сили от щата Северна Каролина.

Това съобщиха от МО. В съобщенията се казва, че това е първото пребазиране на територията на нашата страна на личен състав и техника от авиобаза „Сиймур Джонсън“, с които в рамките на тази седмица в съвместни тренировъчни действия ще участват изтребителите МиГ-29 и учебно-бойните самолети L-39ZA от авиобаза Граф Игнатиево, самолети Су-25 от База за предно разполагане в Безмер и зенитно-ракетни формирования от Стара Загора и Карлово.

За 16 години, от 2006 г. насам, авиобаза Граф Игнатиево е домакин на повече от 20 българо-американски летателни тренировки с участието на сили и средства на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и формирования от Националната гвардия на САЩ“, каза при посрещането на самолетите бригаден генерал Николай Русев, командир на авиобаза Граф Игнатиево. Той пожела на всички участници успешно и безаварийно изпълнение на съвместните задачи. От своя страна майор Бронко Мангано – заместник-командир на американските участници за периода на летателната тренировка, благодари за гостоприемството на българската страна и потвърди, че летейки заедно военните формирования от българските и американските военновъздушни сили задълбочават партньорството си и приносът към колективната отбрана на НАТО.

От 25 до 29 октомври 2021 г. екипажите на петте американски самолети F-15Е ще бъдат в авиобаза Лариса, за да проведат съвместни действия с гръцките Военновъздушни сили.

През първата седмица на месец ноември, те ще се завърнат обратно в авиобаза Граф Игнатиево за провеждането на втория етап на българо-американската летателна тренировка, която ще завърши на 5 ноември 2021 г.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2021 19:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама