Аматьори, вместо професионалисти, прекъснаха пътя на Гергина към полуфинала

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 18, 2022 12:06

Аматьори, вместо професионалисти, прекъснаха пътя на Гергина към полуфинала

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 ноември 2022 г., брой 42/1020, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Публиката, а не професионалистите в залата на „Гласът на България“, прецени Гергина Пейкова да отпадне от предаването. Тя напусна шоуто само на стъпка преди полуфинала.
В неделя, 13 ноември, се състояха крос битките, в които един срещу друг се изправиха изпълнители от два различни отбора. Това бе първият етап, в който изборът не зависеше от четиримата им треньори.
Гергина се съревновава срещу Силви Филип, която впечатли публиката в залата със своите артистични и акробатични умения и предпочете тя да продължи пътя си към полуфинала.
Коментарът на мастър Лечев за изпълнението на Гергина бе: „Ти имаш страшно много възможности да се докажеш от тук нататък. Пред теб има много широк път и ти си стъпила на него вече“.
А призивът към публиката преди гласуването бе: „Ако това не е Гласът на България, то аз нищо не разбирам от музика. Такъв глас няма и ви моля да гласувате за него“.
Това, което сподели самата Гергина за участието си в това приключение, бе: „Сцената на „Гласът на България“ прави чудеса. Тук преживях тотална метаморфоза. От несигурно момиче се превърнах в човека, който винаги съм искала да бъда. Това нямаше как да се случи без мастър Лечев, който повярва в мен и ми даде крила“.

Това решение на публиката породи много коментари във Фейсбук страницата на предаването. Само до вторник, 15 ноември, те надминаваха 300. Всички са единодушни, че регламентът не е обективен и искат Гергина да бъде върната в предаването.

Стартира Зрителска кражба!
Тази неделя, 20 ноември, веднага след края на останалите крос битки ще стартира Зрителска кражба! Тя ще даде възможност на зрителите пред екраните да върнат обратно в шоуто своя фаворит, който е отпаднал. Той ще получи втори шанс да се включи в надпреварата за наградата от 50 хиляди лева и титлата „Глас на България“ за 2022 г.
Зрителите ще имат само 24 часа за гласуване веднага след края на последната крос битка тази неделя, 20 ноември. Гласуването ще приключи на 21 ноември, понеделник, в 22:30 ч., а всеки, който иска да подкрепи своя фаворит, ще има право да гласува до 40 пъти.
Резултатът ще бъде обявен в неделя, 27 ноември, в полуфинала на живо от 20:00 ч. по bTV.

Предлагаме ви част от коментарите във Фейсбук:

Ивайла Валентинова
Тийнейджърите в залата изобщо не са обективни.

Angel Angelov
Още една трагедия! Силви можеше единствено да бъде беквокалистка на Гергина!

Данка Христова
Гери беше по-добра. Това беше ГЛАСЪТ! Но явно публиката предпочита шоуто.

Радостина Миланова
Каква е тая простотия с това гласуване на публиката в залата? За първи път чувам! В момента отпадна именно гласът на България!

Йорданка Христова
Отпадна уникален глас заради тази, където пее като повечето. Не беше честно.

Rumyana Stanoeva
Много показателна беше реакцията на останалите участници, като чуха резултата от гласуването. Не повярваха на ушите си! Бяха изумени и според мен, доста от тях възмутени. Показаха ги за малко, но достатъчно да се види как реагираха.

Дияна Георгиева
Тази така наречена публика има ли 18 години? Виждам само деца.

Ивелина Александрова
Е не… това за мен беше на ниво кабаре. Силви ми приличаше на циркаджийка, но не и на певица. И пред такъв талант да я изберат… грозна работа

Tsvetelina Mitreva
Защо дечурлиги избират кой да продължи? Пълна простотия става това шоу. Нищо лично към Силви, но Гергина е топ глас!

Natalie Leonard
Възмутена съм как едни деца в публиката ще определят кой да продължи?! Що за глупости. ГЕРГИНА беше много по-добра!

Poli Boeva
Публиката ще избира – пародия. Младежи които нищо не разбират!

Nadia Komitska
Язък…. Момичето пееше като змей… Ама като не може да прави шпагати…

Valentin Ina Milenovi
Може и да може, но не е отишла в цирка, а в Гласът на България. Трагедия пълна! Гергана пя като змей, толкова силен, топъл глас…, гласище направо!

Кирил Тодоров
С тази „компетентна“ публика от хлапетии – толкова! Предаването залязва!!

Blagovesta Petrunyasheva
Мастър, мастъъър… Защо променихте регламента??? Кого призоваваш да гласува?!? Ако решението беше в нашите ръце – на цяла България (нали така уж се назовава форматът???), момичето със зашеметяващо изпълнение на Уитни щеше несъмнено да продължи!!!

Teodor Soulkeepers
Уникално тъп регламент !
Неадекватни лапета гласуват по снимки. Пълна пародия и жалко за участниците!

Силвия Петрунова
Гласът на България ли гледаме или спортна гимнастика? Гергина я отвя, като куцо пиле домат! И въобще, що за публика е там, дето гласува – все „капацитети“ като гледам!!!Ужас!

Polina Metodieva
Това е несериозно, колко човека са в публиката, има ли 200 бр.?! И този брой хора решават съдбата на тези талантливи участници!!! Дъното сте, думи нямам!

Denitsa Georgieva
Гергина беше прекрасна. Развълнува ме много. Страхотен тембър. Надявам се някой продуцент да я забележи от формата и да запише собствени песни. С удоволствие ще ги слушам.

Дарето Желязкова
Гергина се представи много по-добре, но българина е свикнал да гледа шоу и лиготии на сцената…

Neli Pavlova
Това беше най-отвратителната гавра… Вижте участниците, които бяха шокирани от избора и не ръкопляскаха, а се хванаха за главите… Гергина е диамант, все едно гледаш и слушаш онези чернокожи гении като Арета Франклин и т.н. и т.н.
Върнете Гергина веднага!!!

Ивайла Валентинова
Не мога да повярвам, че съдбата на толкова добри изпълнители е в ръцете на шепа тийнейджъри.

Angel Mihaylov Angelov
Гергина е българската Арета Франклин!
Вие сте ненормални да не гласувате за нея! А е още тийнейджърка… Смятай като се развихри какво ще стане. Това е гласище!

Mihaela Stoycheva
Супер зле, не мога да повярвам, гледам предаването от години, но заради този избор, който направи тая тийн публиката, ще спра да Ви гледам.
Ударихте дъното, пълен цирк. Да бяхте измислили друг метод за оценка на тия крос битки. Супер нагласено, такъв глас като на Гергина рядко се чува, много съм разочарована!

Моника Георгиева
Пълна простотия, щях да си счупя телевизора от яд. Тези хора в публиката глухи ли са не знам?! И кво като русата се разчекна? Това ли трябва да се гледа или дали човек наистина има талант!

Валентина Павлова
Жалко за Гергина…., но никой не може да ѝ отнеме това, което Господ и е дал!

Daniela Tabakova
Срам и позор! Неадекватна система за гласуване! И когато Галена заявява: „Хората искат шоу!“, иде ред да се изцепя и аз – „Алоууууу, публиката в залата не е критерий! Публиката пред тв-екрана е в пъти по-адекватна.“ База за сравнение между двете нямаше. Но, пет кила изкуствени мигли, шпагат и лошо пеене, се оказаха печеливши пред безапелационно грандиозния глас на Гергина. Отвя я, просто я отвя.

Eliza Nikolova
Що за публика е това?! И защо хора, които се впечатляват повече от акробатически номера, вместо от гласа на изпълнителя, трябва да гласуват?!
Защо съдбата на тези, които пеят трябва да е в ръцете на лаици?! Не е ли това работа на професионалисти да оценят чие изпълнение е по-добро?! Срамота! Ако така ще е до края, няма смисъл от това предаване!

Таня Атанасова
Значи за пореден път се убеждавам, че публиката се впечатлява от шоуто, а не от гласът.
Фактът, че Гери има голям диапазон, държи се естествено, не преиграва, не врещи като коза и не направи пируети явно не ги привлича. Но нищо, все пак този формат е един театър с вуду кукли, които нямат сърце и душа, а само едно тяло, а въжетата, за които са вързани, това са интересите, лицемерието и тъпотията.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 18, 2022 12:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама