Актьори репетират усилено постановката „Народен представител“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 28, 2021 11:21

Актьори репетират усилено постановката „Народен представител“

Акценти

  • Регионален вестник, # 16/948 година XVIII, 23 - 29 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„Репетираме усилено с нашите тополовградски майстори на комедията, актьорите самодейци от Театъра на комедията „Велко Кънев“, новата си постановка“.
Това каза режисьорът Вълчо Янев за „Сакарнюз“. Сподели още, че: „Постановката като заглавие и тематика е абсолютно актуална с настоящата политическа ситуация в България, защото става дума за комедията „Народен представител“ от Бранислав Нушич. Написаното от големия сръбски комедиограф от преди повече от 120 години е изключително актуално и в наши дни. Ако вземем предвид и написаното от Алеко Константинов в „Бай Ганьо“, политико-изборната картина и тогава, и сега, май е една и съща. Разликата е, че сега нещата са по-префинени – вместо дисагите, файтоните и други атрибути от онова време, сега имаме, куфарчета, чекмеджета, скъпи костюми, мерцедеси и други модерни екстри.
Надяваме се да имаме възможност да реализираме постановката и да зарадваме нашите зрители и почитатели с нея. Ако това стане, се надявам те да изгледат с интерес раздвижената и пълна с изненади постановка и да не могат да си поемат дъх от смях“, завърши той.
Актьорският състав е от познатите и обичани местни актьори: Йорданка Браянова, Любов Узунова, Таня Стамова и гост актрисата от Ямбол Цветелина Кънева. Мъжкото участие е: Ангел Стамов, Димитър Куманов, Илия Деведжиев, Росен Пурлантов, Стамо Стамов и Трифон Ламбов.
Сценограф е Александрина Игнатова.
Видно от репетициите, които се провеждат в Малкия салон на Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“, желанието и амбицията на актьорите от театъра на комедията „Велко Кънев“ са големи за успешната реализация на пиесата. Те искрено се стараят, за да могат да зарадват съгражданите си и техните гости с поредната си добра изява на сцената.
През миналата година това не можа да се осъществи, поради Ковид епидемията и мерките за борбата срещу нея. Тази зараза отне живота на един от най- изявените от театралната трупа – Петко Браянов. Тогава се отложи и не се проведе нито премиерата, нито пък XXV Комедиен фестивал, носещ името на Велко Кънев. Както и тогава, така и сега, актьорският състав и техният режисьор Вълчо Янев репетират в условията на същата неизвестност. Горят от желание за изява, но не са сигурни, дали и кога тя ще бъде възможна, за тяхно удовлетворение и за радост на вярната им и обичаща ги публика от Тополовград и от всички населени места в страната и чужбина, където те са били гости.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 28, 2021 11:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама