Аз съм дете на Сакар планина

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 11, 2021 10:40

Аз съм дете на Сакар планина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, Регионален вестник, # 1/933 година XVIII, 8 - 14 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Младата писателка Иванета Пейкова е родена в Тополовград. До 13-годишна възраст учи в СУ „Д-р Петър Берон“ и е пълна е пълна отличничка. Гимназия завършва в старата столица Велико Търново. Днес тя е студентка в специалност „Психология“.
На 16 години Иванета издава първата си стихосбирка „Заточена любов“. За по-малко от месец създава и втора – „Незаличимо мой, неизлечимо твоя“. През този период печели и множество конкурси, зад гърба си има отличия от Национални конкурси. Въпреки подготовката за балове и изпити, успява да създаде и новата си стихосбирка „Ангелски опиат“.
„Аз съм дете на Сакар планина. Често ме описват като Великотърновска писателка. Родена съм в Тополовград. Тези градове са моето минало и бъдеще, всеки един от тях има дълбоко място в сърцето ми. Въпреки успехите човек трябва да помни от къде е тръгнал, къде е посял зрънцето на първия успех, колко му е струвало.
Винаги съм носела любовта в себе си и съм подхранвала амбицията. Поради тази причина исках да сложа основите си на място, където ще имам повече възможности за развитие. Съдбата на градчето ни е в нашите ръце. Младите хора имаме нужда да се събудим. Да намерим силата в себе си, да се борим и да следваме мечтите си. С бездействие няма промяна. Успехът е плод на усилен труд и много вложена любов. Свързващата частичка в книгите ми са всички моменти, изстрадани, преживяни, описани от едно влюбено момиче и предадени във вечността. Вдъхновението ми – то е уроците, учиш се да стискаш здраво живота, без да разбираш защо, няма отговори, само твоята собствена воля и желанието да не се предадеш. Това те кара да се чувстваш жив, да се чувстваш значим. Ако днес успееш да помогнеш на един човек или да сбъднеш една мъничка мечта, то денят ти не е бил напразен. И утре отново ще искаш да дадеш от себе си. Много пъти са ме питали дали се чувствам различна от връстниците си.
Не аз не съм различна. Баща ми казваше работи за името си, за да може един ден то да работи за теб.
Аз съм Иванета и следвам моята собствена философия за живота. А тя е да давам на себе си, на ближния, на живота. Всичко, което имах, го посветих на любовта, всичко което остана от мен, посвещавам на любовта, това което искам да остане след мен, е пътят на добротата“, сподели Иванета Пейкова.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 11, 2021 10:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама