Започна ремонтът на булевард „България“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2007 15:57

Започна ремонтът на булевард „България“

От сряда започна ремонтът на булевард ,,България“ в отсечката му от другите булеварди – ,,Лозенград“ и ,,Цар Освободител“. Предвидено е уличното платно да се разшири и на него ще има отделна лента за велосипедисти, която не бе предвидена в първоначалния проект. Заради това от ляво и дясно по улицата през миналата седмица се отрязаха над 30 дървета – кестени на над 40 години.
От двете страни на новото платно от общината ще бъдат поставени електрически стълбове за осветление. Те вече са готови и чакат специален кран да ги монтира. Ще се ремонтира и друга отсечка – дъгата, по която минаваше международния трафик на Е80- от кръстовището на ,,Динковия магазин“ до бул. ,,Македония“.
За двете отсечки пусковият срок е 30 април. Строителните работи се изпълняват от Пътно поддържане- Харманли.
От четвъртък пък започна правенето на канализация по друга отсечка на централния булевард – тази от улица ,,Асен Златаров“ до улица ,,Сакар планина“ (до пътното). По тази отсечка ще се прави канализация за мръсна вода. Работата се финансира от общинския бюджет и за нея са отделени 120 хиляди лева.
Възстановени са и другите три стълба на кръговото кръстовище до Дома на Армията, които бяха съборени при две катастрофи. В най-скоро време те ще бъдат монтирани на предишните им места.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2007 15:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама