Започна почистване на шахти и доставката на дърва за огрев

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2015 05:57

През тази седмица започна почистване на дъждоприемни шахти и отводнителни канали в Харманли. Това е едно от първите неща, с което се зае новото ръководство на общината. Очакват от Хасково да пристигне и специализирана машина, с която да се отпушат и от дълго време затлачени канали. Това е необходимо, предвид предстоящите валежи от дъжд и сняг, които могат да доведат до заливане на някои улици, нещо което се повтаря при всеки по-сериозен дъжд.
Преди Задушница бе почистен Гробищния парк, нещо, което не се е случвало отдавна.
Другата важна задача, която трябва да се разреши в общината, е доставката на вече платените от няколко месеца дърва за огрев към Горската компания. Има домакинства, които чакат от лятото да им се достави записаното гориво. Тъй като пътищата до сечищата, където то се добива, са трудно проходими, на помощ на горските се притече и общинския багер. Очаква се пред следващата седмица доставката на дърва да се увеличи.
От Горска компания са преустановили временно записването за нови количества, докато не се издължат на далите вече заявка да това.
Пред следващата седмица ще се ускори процедурата по санирането на жилищните блокове. В понеделник ще има разговор с някои от управителите на създадените за тази цел сдружения, за да се изчистят и последните пречки за стартирането на процедурата. Харманли има да преодолява изоставане, защото в съседни градове вече има блокове, които се санират.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 19, 2015 05:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.