Задържаха злато за над 100 000 лева, укрито в бельото на българка

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 08:23

Задържаха злато за над 100 000 лева, укрито в бельото на българка

Акценти

  • От сутиена и бельото на дамата са иззели 3 пакета с материал, слитъци, монети, гривни и пръстени с общо тегло 2,542 кг.

Свързани публикации

Опит за нелегален износ на 2,542 кг злато са предотвратили при съвместна проверка митнически и гранични служители на МП Капитан Андреево. Това става ясно от технио съобщение до медиите. В него се казва, че скъпоценният метал е било намерен при проверка на лека кола с българска регистрация. Тя е пътувала от България за Турция в неделя през нощта. В автомобила са били мъж, жена и двете им малки деца.  По искане на служители на ГД „Гранична полиция“, превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка, макар че пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране. След нея митническите служители при личен преглед на жената открили златото. От сутиена и бельото на дамата са иззели 3 пакета с материал, слитъци, монети, гривни и пръстени с общо тегло 2,542 кг. Според направената експертиза златните материали и слитъци са от 14-каратово злато,  монетите – от 22 каратово, а 5 ленти са от 24 каратово злато. Общата стойност на задържаните златни изделия  е 106 446 лева.
Златото и  българската гражданка са задържани. Задържан е и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението, се казва в съобщението.

Снимки: Митници

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар