За трети път запълват дупка на Главната в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2015 10:06

За трети път запълват дупка на Главната в Харманли

Акценти

  • 2-5 милиона лева се превърнаха в 100 кръпки

Свързани публикации

Дълбок ров за трети път зейна на Главната в Харманли. Той се появи вчера на кръстовището до Културния център и създаде предпоставка за произшествие. Днес сутринта от общинското предприятие го запълниха.

На това място за трети път се появява подобна дупка на асфалта. Общо целият булевард „България“ след неговата реконструкция е ремонтират над 30 пъти, а кръпките по него са десетки.

Той бе направен с пари, отпуснати от правителството на Станишев и бе открит официално от кмета Михаил Лисков преди втория му мандат.

Пак тогава, през 2007 година, пак преди местните избори, неговата администрация изтегли заем от 2.5 милиона, с които асфалтира над 10 улици в града.

Какво е състоянието им към момента?

Улица „Асен Златаров“ вече е разкопана на над 15 места. На съседната „Христо Ботев“, която е нейна пресечка, асфалтът също е повреден, нейните кръпки са 6, а дължината й е около 100 метра.

Друга малка уличка – “Ален Мак” – югоизточно от кръговото, също е разкопана на 7 места. Там асфалтът на много участъци е напукан.

На друга улица – „19 февруари“ бе разкопано само десетина дни след като я асфалтираха. И там кръпките са над 10. Върхът на сладоледа е малката улица „Априлов“, която започва от кръговото движение и минава покрай клуба на пенсионера. Тя е ремонтирана на 12 места.

Със заема се асфалтираха улиците “Рила”, “Св. Св. Кирил и Методий”, която е в безобразно състояние, „Георги Жечев” – с по 20 кръпки. Частично ремонтиране имаше и на част от “Самуил”, “Чавдар войвода”, “Братя Миладинови”, “Боньо Иванов”, “Хаджи Димитър”, “Майор Чулков”, “Васил Петлешков”, “Стара планина”, “Поп Стоян чолака”, част от улица “Иван Вазов”, която сега се рехабилитира.

Повечето разкопавания са заради ВиК аварии, но има и такива места, където асфалтът е напукан. След две зими той ще се разруши и ще зейнат дупки по него.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2015 10:06
Напиши коментар

3 Коментара

  1. Калина юли 21, 11:07

    Кое е по точно да завърши Лисков, упадъка на града ни ли, Харманли тотално да остане без млади хора , заемите да станат толкова големи,че който дойде след него да не може да ги върне години наред. Уважаеми граждани,осъзнайте се,превръщаме се в най-изостаналата община от цялата хасковска област, със кредити и заеми всеки може, но видяхме за три мандата Лисков не усвои нито един европроект.

    Отговори на този коментар
  2. viktor99 юли 21, 08:40

    Ти луд ли си?

    Отговори на този коментар
  3. Сканирам всичко! юли 20, 20:43

    Гласувайте за др.Лисков за 4-ти мандат ,за да „завърши започнатото през първите 3 мандата“ и тогава Харманли ще „цъфти“

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама