За 3 години от бежанския лагер не е излязла заразна болест

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 12, 2016 08:55

За 3 години от бежанския лагер не е излязла заразна болест

Акценти

  • Главният лекар каза, че лайшманиоза не може да се разпространява в момента, защото приносителят го няма.

Свързани публикации

„За 3 години съществуване лагера в Харманли не е излязла нито една заразна болест.“ Това заяви вчера д-p Ангeл Кyнчeв, глaвeн дъpжaвeн здpaвeн инcпeктop „Тук работят 100 души персонал и нито един не е заболял от каквато и да е заразна болест. Това е достатъчен показател да се твърди, че такъв риск към момента не съществува,“ уточни той. Лекарят бе в Харманли заедно се Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците. Тя съобщи, че повече от 200 човека от РПЦ – Харманли са били изследвани през тази седмица и не е била потвърдена диагноза на рядка болест. Тези, с най-тежките рани са пратени допълнително изследване в Димитровград. От там няма потвърдена диагноза за лайшманиоза. За наличието на тази болест сигнализира Светлана Николова, която направила фотографии на рани на бежанци, а след справка в учебник установила, че това е рядкото заболяване.

Гостите от София заявиха, че да взети допълнителни санитарно хигиенни мерки в РПЦ.
Главният лекар каза, че лайшманиоза не може да се разпространява в момента, защото приносителят го няма. В лагера има случаи на краста, която не е заразна болест.

От тук нататък лечението на тази болест ще се прави под наблюдението на медицинско лице, което да гарантира, че те пациентите се лекуват както трябва.

В сградата за първоначален прием през другата седмица ще има помещение за изолатор, където ще бъдат настанявани лица, за които има съмнения, че са болни.

Ще бъде доставено много голямо количество специфичен препарат за дезинфекция.

Имаме ежеседмично посещения от РЗИ, а бежанците имат всички условия за поддържане личната хигиена, увери началникът Димитър Захариев .

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 12, 2016 08:55
Напиши коментар

4 Коментара

  1. Антон Петров ноември 18, 21:36

    „Ще бъде доставено много голямо количество специфичен препарат за дезинфекция“. Защо???? нали няма заболяване,“ Главният лекар каза, че лайшманиоза не може да се разпространява в момента, защото приносителят го няма“.А като е бил тук. Не че нещо ама да попитам, че нещо лъжат ,лъжат ама ще го разберем по късно

    Отговори на този коментар
  2. Антон Петров ноември 12, 21:16

    Иване от много време никой не те коментира /демек това дето си писал/ явно никой не те чете вече

    Отговори на този коментар
  3. fftr ноември 12, 20:11

    Бе 3 г. може и да е нямало ,ама сега има .И то не краста или лайшманиоза а чиста проба социално политически идиотизъм със симтоми на журналистическа шизофрения резултат на свръх амбиция за реализация без наличния за това потенциал.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама