Всички институции в област Хасково са готови за посрещнат зимните предизвикателства

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2015 08:24

Всички институции в област Хасково са готови за посрещнат зимните предизвикателства

Акценти

  • Първите валежи от сняг се очакват в началото на декември
  • Военният гарнизон разполага с четири формирования, които са готови да се включат
  • С три нови верижни машини разполага Регионална служба Пожарна Безопастност и Защита на населението (ПБЗН)

Свързани публикации

Готовността си да посрещнат предизвикателствата на зимния сезон докладваха всички институции, имащи отношение към проблема. Това стана на провелото се вчера в Областна администрация съвещание за зимната подготовка 2015-2016 г., водено от областния управител. На него присъстваха кметовете на Свиленград и Маджарово – Георги Манолов и Милко Армутлиев, зам.-кметът на Хасково – Евгени Консулов, директорът на Областна дирекция на МВР – комисар Ангел Цанков, началникът на РС ПБЗН – комисар Николай Вълчев, началникът на ОПУ – Радостин Ламбрев, зам.-командирът на Хасковското военно формирование – майор Петко Петков и др.

С три нови верижни машини разполага Регионална служба Пожарна Безопастност и Защита на населението (ПБЗН), информира комисар Николай Вълчев. Той акцентира върху един важен аспект – формирането на доброволчески групи. Такива има от 2013 г. в общините Свиленград, Тополовград, Любимец и Маджарово. Той даде много висока оценка за тяхната дейност и  прикани и останалите общини  да създадат такива формирования, на които РС ПБЗН ще осигури обучение.

Предстоящата зима се очертава с температури и валежи близки до нормалните за района, което означава доста по-студен сезон от предишния, каза Спас Александров, началник на Метеорологична обсерватория – Хасково. Първите валежи от сняг се очакват в началото на декември, като прогнозите са да има сняг от два до три пъти месечно през декември и януари.

Военният гарнизон разполага с четири формирования, които са готови да се включат при пожари, наводнения, тежка зимна обстановка и обезвреждане на боеприпаси, информира майор Петко Петков. Военните разполагат и с верижна техника, а формированието за помощ при зимни бедствия е от 30 души.

От Пътно управление, МВР и РЗИ също докладваха готовност да посрещнат усложнена зимна подготовка.

От БЧК информираха, че имат резерв за 100 бедстващи души и доброволчески екип от 15 души, които да се притекат на помощ, ако се наложи.

Представителите на Общините на територията на областта също докладваха готовност да посрещнат зимния сезон.

Информация и снимки – ОблА-Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2015 08:24
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Сашо ноември 21, 10:57

    Всички са готови, работниците и те са готови да си получат възнаграждението за миналия сезон и са в очакване.А без заплата дали ще ида да чистя сняг,дори и машините да са готови.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.