Възрастна жена загина на затворен прелез, блъсната от влак

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 18, 2008 08:37

Възрастна жена загина на затворен прелез, блъсната от влак

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.29 (282) година VI, 18-24 юли 2008 г.

Свързани публикации

84-годишната баба Руска от Харманли загина нелепо, ударена от влак. Инцидентът стана около 10 часа на затворения прелез до ,,Харманлийска керамика“ АД. Жената се опитала да премине линията, дърпайки помощна количка. Явно тя й е дошла тежка и е станала причина за нещастието. ,,Жената бе преминала от другата страна и се опитваше да издърпа количката над високата релса. Не успя, а ние не можехме да спрем веднага“, обяснява един от машинистите- 27-годишният Живко Вълков от Димитровград, силно притеснен от случилото се. Той и колегата му, след като са я видели, натиснали спирачките, но не са могли да предотвратят нещастието. Товарният влак е спрял на около 350 метра от мястото на инцидента.
Оперативна група от полицията извърши оглед на местопроизшествието, по случая е образувано дознание.
Там преди това имаше прелез, който бе затворе, след като от тук мина международният път Е80. Въпреки това всеки ден линията се пресича от стотици работници, които са на работа в няколкото предприятия от северната страна на линията. Освен тях от тук минават и много възрастни пенсионери и социално слаби. Те си купуват евтин хляб от хлебозавода и месокомбината.
Непомалко опасно е и пресичането на натоварения път Е80. Там превозните средства се движат с голяма скорост и са възможни инциденти с неприятен край.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 18, 2008 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама