Васил Сяров: „Надявам се на успешен и ползотворен мандат за общината“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2015 05:58

Васил Сяров: „Надявам се на успешен и  ползотворен мандат за общината“

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 42/1495, година LXXХ, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Какви са Вашите първоначални очаквания като резултат от мандат 2015 – 2019 г. за живота в общината?
Очакванията ни са, че наистина ще има някакво още по-добро развитие на общината. На основата на всичко, което е направено досега, трябва още по-силно да работим за по-добряване на живота на хората. Избрани сме да работим в интерес и за доброто на гражданите на общината. Надявам се, че заедно с общинските съветници и общинската администрация ще обединим усилия в полза на всички, живеещи тук. Най-важното в случая е да загърбим личните отношения и да сме единни, когато става дума за интересите на населението на община Тополовград.

Председателското място на ОбС не беше Вашия приоритет във вече отминалите избори, но така или иначе, това отредиха първо избирателите и след това колегите Ви общински съветници. Липсата на опит проблем ли ще бъде за Вас или напротив – стимул да навлезете по-бързо в специфичната материя на местното самоуправление, като законова и нормативна база?
Наистина председателското място не ми беше приоритет, но щом така се случиха нещата след изборите, аз просто се съобразявам с настоящото положение. Ще работя с голяма мотивация, за да се постигне, това което сме имали като намерение за по-добрия живот в общината. Не мисля, че може да става дума за „липса на опит“. Това е пост, на който застават хора от различни професии, с цел да защитават своите съграждани. Ще се запозная в дълбочина с работата и ще я върша с необходимата сериозност и морален ангажимент. Никой не се е родил „председател на Общински съвет“, нито е учил за такава длъжност. Знам, че всеки един от хората, избрани в ОбС, би направил същото. Имам желание да участвам активно в решаването на проблемите пред община Тополовград и съм сигурен, че съвместната ни работа с колегите ще даде ползотворни резултати.

Преди няколко дни, по време на тържественото заседание на ОбС, на два пъти заявихте, че целта и начинът Ви на работа на Вас и колегите Ви е да вземете правилни и отговорни решения в полза на населението на общината и да се вслушвате в гласа на хората. Това значи ли, че за важните и значими неща ще разчитате на съгласието, търпението и уважението между отделните групи съветници със зачитане на всички мнения, а не на противопоставянето, особено на безсмисленото и на инат, за да се намери най-правилното и добро решение?
Аз още веднъж ще кажа и ще го заявя най-отговорно, че ще работим най-вече в полза на населението на общината. Ще се стремим да вземаме най-правилните решения, които наистина са в полза на хората. Освен това трябва да сме по-близо до хората, да сме по-близо до техните проблеми и да търсим начин да ги разрешим. Мисля, че стоенето в кабинетите и присъствието на общинските съветници само на заседанията на съвета не е основната ни работа. Трябва да бъдем сред хората, защото наред с решаването на старите и известни проблеми, възникват и нови, както и други въпроси, за които трябва да се знае, работи и решава. Като човек, който се вслушва и зачита мнението на другите, искам да има диалог. Всички мнения да се кажат предварително, да се обсъдят и да се вземе най-правилното и общополезно решение. Няма смисъл от противопоставяне, от инат. Това няма да помогне на нашата работа, а само може да ни навреди – на работата на ОбС, на администрацията и най-вече на хората. Още веднъж ще кажа, че ще работим в полза на обществения интерес и няма да се взимат решения, които ще обслужват лични интереси. Хубаво е, че в новия общински съвет на Тополовград са събрани хора от различни професии, всеки е с опит и възможности в своята сфера и най-вече сме хора със свое мнение. Сигурно ще има спорове между различните групи. Това е нормално, особено като се има предвид, че градивните спорове водят до ползотворни решения. Като председател обаче моята задача ще бъде най-вече да обединявам хората, а не да допускам конфликти и разделение. Сигурен съм, че всеки един от съветниците ще се стреми към същото, защото само така може да постигнем градивни резултати.

С новоизбрания за втори мандат кмет на общината г-н Божинов бяхте основни съперници за този пост. Това би ли могло да попречи на добрата Ви съвместна работа и разбирателството, защото те са изключително важни, за да вървят нещата в общината. Или напротив, изборното състезание е вече в историята и сега просто трябва да се работи здраво, въпреки неминуемите различия, които биха се породили по някои въпроси и проблеми от обществено значение?
Наистина изборите вече са история, каквото се получи като резултат – това е. На г-н Божинов искрено искам да пожелая успех като кмет и в съвместната ни работа на хора, които ще носят отговорността за нормалния и успешен живот на общината. Това, че бяхме съперници вече е минало. Зрели хора сме и няма място за емоции, а само за здрава работа. Смятам, че ще се разбираме добре в интерес на цялото население на общината, ще намираме правилните и точни решения, след задължително обсъждане на всичките им страни и най-вече те да бъдат в обществена полза, а не в нечий личен или групов интерес. Различия не може да няма, но за това има разговори и диалог, в който да се зачита мнението на всички страни. Това, че в Общинския съвет има опозиция, е един добър коректив на властта, който ще е полезен при взимането на важни решения. Надявам се, че това ще бъде един успешен и ползотворен мандат за община Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2015 05:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.