В Симеоновград съветниците избраха комисии и си определиха заплатите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2015 11:18

В Симеоновград съветниците избраха комисии и си определиха заплатите

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 45/645, година XIII, 4-10 декември 2015

Свързани публикации

Втората сесия на ОбС – Симеоновград, започна 9.30 ч. и след няколко часово прекъсване приключи след 15 часа. Тя се състоя в понеделник, 30 ноември, и я откри Светлана Манолова, която малко след това я прекъсна, за да се сформират новите комисии и за разгледат внесените докладни.
В една от точките местните парламентаристи определиха постоянните комисии, като за всяка от представените в ОбС политически сили има председател и секретар.
На тази на „Икономика е, бюджет и финанси” шеф Даниела Деспова, секретар Милена Русева, а членове – Дончо Донков, Пейчо Стайков и Павел Полихронов.
Втората „Териториално-селищно устройство, общинска собственост, инфраструктура, строителство, транспорт и екология. Образование, култура, спорт, туризъм, младежки дейности”, се води от Иван Илчев, секретар- Теодора Дочева и членове Петьо Митев, Антон Петров и Росен Русев.
Третата, „Законност, обществен ред, селско и горско стопанство. Социални дейности. Здравеопазване” е с ръководител Антон Петров, секретар Иванка Колева, а членовете са Галина Иванова, Пейчо Стайков, Даниела Деспова.
В друга докладна съветниците определиха Светлана Манолова за представител в състава на Областния съвет за развитие на област Хасково.
Местните парламентаристи определиха месечното си възнаграждение. За съветник то ще е 35 на сто от средната брутна работна заплата на общинска администрация за съответния месец. За председател на постоянна комисия ще се взима още 35 на сто, за секретар на постоянна комисия + 33 на сто.
Местните парламентаристи определиха месечно възнаграждение на председателя на Общински съвет Симеоновград. То е 90 % от основната работна заплата на кмета на общината.
На това заседание бе приета и общинската структура. Ще има 1 кмет, двама заместници и секретар. По селата има 7 кмета и един кметски наместник. ОбА ще има две дрекции – “Финансово-стопанска дейност” и ”Евроинтеграця, архитектура,общинска собственост и административно обслужване”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2015 11:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама