В Одеса започва VI сезон на бесарабската лига на веселите и находчивите

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 18, 2015 09:50

В Одеса започва VI сезон на бесарабската лига на веселите и находчивите

Акценти

  • Този сезон на за купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри - четвъртфинал, полуфинал и финал
  • Победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Свързани публикации

Одеса, Украйна

На 19 ноември 2015 г. започва шести сезон на Бесарабската лига КВН – (Клуб на Веселите и Находчивите) за купата на Конгреса на българите в Украйна. Тази година в Бесарабската лига ще участват шест български отбора от Украйна и Молдова. Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки.

Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. Вече шеста поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Този сезон на Бесарабската лига КВН за купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал. На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ заяви: „Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна е международен проект, който събира българи от Украйна и Молдова на една сцена. Тези талантливи младежи успяват да покажат социалните проблеми и човешките пороци през призмата хумора и шегите. Важното в тези сложни времена да не спираме и да вървим напред защото имаме пълна подкрепа от нашата общност, а от страна на участниците инициатива и желание“.

КВН не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 18, 2015 09:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар