В неделя откриват нова железница и рехабилитиран мост

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 14, 2016 09:58

В неделя откриват нова железница и рехабилитиран мост

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие обновения железопътен участък Любимец – гръцка граница. Лентата ще бъда прерязана на 15 май 2016 г. (неделя) от 12.00 часа в Любимец, където ще е официално откриване на обновената жп гара.

За по-голяма тържественост на събитието е поканен и министър – председателят Бойко Борисов.

Новоизграденото трасе, с дължина от 24 км, е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/ч. Линията се открива частично, защото Акт 16 е подписан само от гръцка граница до Любимец, а за останалата част това още не е станало.

Освен железницата, ще бъде открит и ремонтирания железен мост в Симеоновград. За него с постановление на правителството от април 2015 година са отпуснати 2 400 000 лв.

Съоръжението, построено от германци, преди Втората световна война бе в много лошо състояние. То е собственост е на община Симеоновград, но държавата се намеси и отпусна пари за неговата реконструкция. Ремонтът започна през юни миналата година. По време на ремонтните работи се наложиха допълнителни  непредвидени разходи за още 366 629 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 14, 2016 09:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама