В Любимец нетърпеливи деца прекрачиха прага на училищата

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2015 11:38

В Любимец нетърпеливи деца прекрачиха прага на училищата

На 15 септември дворовете на всички училища и детски градини на община Любимец се изпълниха с малки и големи деца и ученици, родители и учители, нетърпеливи да започнат новата учебната година.
Тържественото откривае започна с издигане на националния флаг, под звуците на химна на Р България. Четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, бяха подготвили празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С музика, песни и стихотворения те казаха „Добре дошли“ на първолачетата. Директорите на училищата отправиха приветствие към присъстващите, като им пожелаха успешна и ползотворна година.
След официалната церемония, по стар български обичай, ръководителите на учебните заведения лиснаха менчета с вода, с което още веднъж пожелаха добри резултати и повече знания през годината.
По традиция, първокласниците бяха посрещнати и захранени с хляб и мед . После всички ученици се отправиха към обновените и украсени класни стаи, където ги очакваха техните учители и нови учебници.
И тази година ръководния екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение. Присъстващите представители прочетоха Поздравителни адреси от името на кмета на общината – Анастас Анастасов за началото на учебната година до всеки учителски колектив.
Градоначалникът присъства на откриването на новата учебна година в СОУ „Ж. Терпешев“. Той поздрави учениците с началото на учебната година като се обърна към петокласниците с думите: “Пожелавам Ви да поставите добро начало на обучението си, за да се радвате на добри плодове в края му“. Не пропусна да поздрави и бъдещите абитуриенти, които за последен път посрещат новата учебна година в родното училище. На тях пожела успешна година и отлично представяне на зрелостните изпити.
С нетърпение и вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците . Те също бяха посрещнати на входа на школото с питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават старателно да се учат и да пазят доброто име на училището.
С празнична програма започна и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песнички, а след тържествената част те поведоха за ръчичка малчуганите от най-малките групи и ги въведоха в красивите им и обновени занимални.
Тази година първокласниците в началните училища „Христо Ботев“, „Захари Стоянов“ и ОУ „Христо Смирненски“ в с. Малко градище са общо 102-ма.

За презентацията е нужен JavaScript.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова септември 16, 2015 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар