В Болярово децата отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност

Лора Величкова
От Лора Величкова май 15, 2015 21:34

В Болярово децата отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност

В Болярово проведоха няколко инициативи през Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН – „Спаси живота на децата“ в периода 4 11 май. В ЦДГ «Здравец» – се събраха деца и от трите й филиала, от Стефан Караджово, Шарково и Воден и се състезаваха в конкурса за рисунка по този повод.

Едната инициатива бе празника, посветен на Третата глобалната седмица за пътна безопасност на тема: «Децата и безопасността на движението по пътищата”. На него скъпи гости бяха родителите на децата от двете групи „Мики Маус” и „Буратино”.

Директорката на детската градина Калина Гюрова приветства гостите и разясни на родителите, че през учебната година се е прилагала програма, одобрена от Министерството на образованието и науката, с различни образователни направления.

Група «Мики Маус» изпълниха песнички за светофара, пътните знаци и пешеходната пътека. След това те отговаряха на гатанки, свързани с познанията им за пътната безопасност. Изиграха няколко игри, свързани с темата. По-малките, от група «Буратино» също имаха тематични игри, с които се справиха чудесно. Последна и за двете групи игра, бе състезанието с велосипеди. От по-големите пръв стана Стeлиян Николов, а от по-малките – Анелия Колева. Всички деца получиха за награда книжки.

boliarovo-4 boliarovo-3 boliarovo-2 boliarovo-1
boliarovo-6
boliarovo-7

Лора Величкова
От Лора Величкова май 15, 2015 21:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.