Участници от областта се събраха на семинар на “Платформа Агора”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2016 08:30

Участници от областта се събраха на семинар на “Платформа Агора”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 29/ 9-15 декември 2016 година

Свързани публикации

Обучителната програма „Лидерство в общността” се проведе в Харманли. Тя е по проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран от сдружение „Платформа Агора”, с подкрепата на фондация Америка за България в партньорство с община Харманли.
Участници в събитието имаше от общините Свиленград, Ивайловград, Смолян и Харманли.
През лятото Града на Белоногата посети експерта на „Платформа Агора” – Галин Бородинов, който се срещна с експерти от общината, МИГ Харманли, директори на училища, представители на местните медии, кмета на с. Доситеево, представители на сдружение „Юнити”, сдружение „Бизнесът за Харманли” и др.
По-късно през октомври гост на града бе фотографът Михаил Георгиев, който чрез своето изкуство се срещна с местни хора и общности в търсене на съвместни нестандартни решения. През следващата година ще се организира изложба на фотографиите, направени тук.
Третият етап от проекта ще включва създаването на общински фонд, съвместно фонд „Агора“ с 18 хил. лв. за подкрепа на общностни инициативи. Той ще бъде достъпен за читалища, НПО, неформални граждански сдружения.
Освен на територията на Града на Белоногата, проектът се осъществява и в още 11 общини – Видин, Горна Оряховица, Дряново, Ивайловград, Монтана, Карлово, Оряхово, Пещера, Свиленград, Смолян и Стамболийски.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 13, 2016 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама