Тодор Николов представи петата си книга

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 16, 2015 20:54

Тодор Николов представи  петата си книга

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 461495, година LXXХ, 11-17 декември 2015

Свързани публикации

„Сърца, пълни с доброта”. Така е озаглавена новата, пета подред книга на доайена на тополовградските и ямболските журналисти и писатели Тодор Николов.
Макар и вече на солидната житейска възраст от 87 години, той продължава да е с младежки дух и ясно съзнание и продължава да твори и събира пръснатото си през годините творчество. Представянето на новата му книга, включено в програмата за Коледните и Новогодишни празници в Тополовградска община в края на тази, 2015 година, бе на 8 декември в голямата библиотечната зала на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894 г.”
В присъствието на председателя на ОбС – Васил Сяров, зам.-кмета на общината – Маргарита Георгиева, много приятели и почитателите на творчеството на автора, книгата и автора бяха представена от Тенко Тенев – председател на дружеството на писателите в Ямбол и журналиста и писател Любомир Котев. Думата бе дадена и на развълнувания бай Тодор – дългогодишен журналист и главен редактор на вестник „Сакарско ехо” и писател. Пред присъстващите в залата той разкри своите подбуди и мотиви да издаде тази книга с материали, писани преди 30, 40 и повече години с цел да се съхрани паметта и спомена за живота на хората от общината и нейното развитие през този период.
Пред присъстващите в залата бяха прочетени няколко от разказите в книгата от Райна Миланова, Любов Узунова и две ученички от СОУ „Д-р Петър Берон” – Михаела и София – членове на „Клуба на младия журналист”.
Цветя и поздравления на автора бяха поднесени от името на ОбС, кмета на общината и читалищното ръководство, а бай Тодор не спираше да раздава автографи върху кориците на книгата на многото желаещи през цялото време на срещата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 16, 2015 20:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар