Търсят причина за измряла риба край ТЕЦ-овете

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2015 10:05

Търсят причина за измряла риба край ТЕЦ-овете

Акценти

  • Ще се вземат две водни проби – първата от пробовземната точка на ТЕЦ „Брикел”, преди заустване в язовира
  • Втората от повърхностна вода от язовир „Розов кладенец” в близост до каменната дига.

Свързани публикации

Експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води – Стара Загора и Регионална лаборатория – Стара Загора извършват съвместна проверка по сигнал за наличие на измряла риба в язовир „Розов кладенец”, землището на село Обручище, община Гълъбово.  Това става ясно от тяхно съобщение.

На място, по канала, в който заустват отпадъчните си води ТЕЦ „Брикел” експертите са наблюдавали количества измрели сом и шаранови риби. Безжизнените екземпляри се наблюдават и в ръкава на язовир „Розов кладенец”, преди каменната дига.

Регионална лаборатория – Стара Загора ще вземе две водни проби – първата от пробовземната точка на ТЕЦ „Брикел”, преди заустване в язовира, съгласно издаденото им комплексно разрешително, а втората от повърхностна вода от язовир „Розов кладенец” в близост до каменната дига.

Показателите, които ще се анализират на място са активна реакция, остатъчен хлор и температура при първата проба, а втората проба – по показатели температура, активна реакция и разтворен кислород. Пробите ще бъдат анализирани и в лабораторни условия, по показатели, определени от Басейнова дирекция – Пловдив и съгласно действащото разрешително на ТЕЦ „Брикел”.

Снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 12, 2015 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар