Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 12:37

Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Акценти

  • От началото на годината на Капитан Андреево са задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева.

Свързани публикации

За над 7 кг сребърни изделия за над 29 807 лева са задържали митничари на Капитан Андреево. Това съобщение идва от техния пресцентар. В него се казва, че накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Сърбия. Шофьорът и пътниците не акламирали нищо, а митническите служители са селектирали превозното средство за пролъчване с рентгенова апаратура. Разгледали са подробно съмнителни участъци в тавана. След последвалата проверка във външното тяло на климатика са открити 10 кутии с изделия от бял метал. От скривалището са извадени 232 чифта обеци, 241 синджира, 269 пръстена, 88 гривни, 303 медальона, 4 часовника, както и 8 синджира със сребърен накрайник и 7 гривни със сребърен накрайник. Общото тегло на сребърните накити е 7,701 кг на обща стойност 29 807 лева, според направената от вещо лице експертиза.
Бижутата са задържани. Задържан е и шофьорът на автобуса, сръбски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково, се казва в съобщението.
Следва и равносметката, от която става ясно, че от началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са открили и задържали контрабандни златни и сребърни бижута на обща стойност четвърт милион лева.

Снимки: Митници

srebro-7kg (2)

Сребро за близо 30 000 конфискуваха на митницата

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2016 12:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар