Спортът аджилити* възпитава кучета и собствениците им

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2016 22:15

Спортът аджилити* възпитава  кучета и собствениците им

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 16/651, година XIV, 22-28 април 2016

Свързани публикации

Демонстрация по аджилити от спортен клуб „Аджилити-България“ и ИПО – Киноложко дружество „Тракия”, показаха кучета и техните водачи в Харманли.
Мероприятието се състоя в неделя, 17 април, в парк „Димана Данева“ . За събитието се събраха любители и собственици на кучета от няколко града – София, Карлово, Габрово, Казанлък, Стара Загора, Любимец и Димитровград и Харманли. Демонстрацията продължи около час и представи възможностите на домашните любимци да преминават през терен с различни препятствия. Те се състезаваха в слалом, прескачаха препятствия, преминаваха през тунел. Чрез тях се показва дисциплина, послушание и защита на всеки индивид. При тази дисциплина е много важна екипната работа между човек и куче, защото то през цялото време е без повод.
Целта на проявата е да се популяризира този интересен спорт, да се мотивират спортен дух и физическа активност, особено сред подрастващите, както и да се подобри културата за отглеждане и възпитание на кучета от страна на техните собственици.
Организаторите на мероприятието имат идея за деня на детето 1 юни (Ден на детето) подобно събитие да се състои отново в Харманли и в други градове в региона.
В началото на месец октомври през 2015 година на изложба, организирана от Киноложкото дружество, в Града на Белоногата се събраха 16 кучета. Тогава най-добрите екземпляри получиха награди – кучешка храна, играчки и плакети.
*Аджилити е нов атрактивен спорт, базиращ се на връзката между човека и кучето, което, насочвано от своя водач, преминава поредица от препятствия.

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2016 22:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар