Изборният ден започна спокойно (обновена)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 13:18

Изборният ден започна спокойно (обновена)

Акценти

  • Няма сериозни констатирани нарушения до 13 часа
  • Очаква се "спонтанната" активност на малцинствата да започне след 17 часа

Свързани публикации

Изборният ден протича спокойно и до обяд няма регистрирани сериозни нарушения.

В ОИК – Харманли, има две жалби, по които членовете са се произнесли веднага. Едната е за разположени агитационни материали в близост до изборна секция, а другата е за изписване само с абревиатурата името на политическа сила в бюлетините.

Няколко човека от различни партии са привикани в полицията да дават обяснения, защото срещу тях има сигнали, че са продавали гласове. Те са подписали предупредителни протоколи.

В село Смирненци, Харманлиско, се появиха допълнителни 45 човека, които са били вписани в изборните списъци преди април. Според местните това са хора, които нямат никакви имоти в селото или са внуци на такива, които са живели тук преди години. Съставляват близо 1/3 от избирателния списък и са били доведени от кандидат за кмет от голяма партия.

Към 17,00 часа в Харманлийска община дадоха вота си около половината от имащите право на глас. За референдума е много по-малко.

ОТ ОИК – Симеоновград, съобщиха, че нямат сигнали за нарушения. Към 17,00 часа гласуваха 57% за местните избори и 26% за референдума.

В ОИК – Любимец, има постъпила жалба за дълго присъствие на кандидат-кмет пред секционна комисия. Правят се проверки на място. Към 17,00 часа в Любимец гласуваха 55% за местния вот и 49% за референдума.

От ГЕРБ – Хасково, са сезирали МВР за раздаване на пари на „Неделен пазар“ – Димитровград. Според анонимен сигнал, подаден в офиса, двама мъже са предлагали по 50 или 60 лева за гласуване в Хасково за „Коалиция за Хасково“ .

Изпратени са и 2 жалби до ОИК за нерегламентирана агитация в изборния ден.

Избирателната активност в Тополовград към 13,00 ч. бе 36.27%, като потокът от гласоподаватели не спира. В по-малките села от общината, като Планиново, Чукарово, Сакарци, Владимирово, Филипово и Присадец, до обяд почти всички избиратели минаха през избирателните секции.

Към 17,00 часа избирателната активност за общинските избори в Тополовградско е почти 60%. Гласували са 6 010 гласоподаватели при общ брой избиратели в общината 10 408 човека. Няма сигнали за нередности и нарушения.

Izboren_den-1 Izboren_den-2 Izboren_den-3delianizbori_23 izbori_24 izbori_22

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2015 13:18
Напиши коментар

4 Коментара

  1. Сканирам всичко! октомври 25, 20:11

    Иване,дай прогнозни резултати за Харманли!

    Отговори на този коментар
  2. Праз Ентелигент октомври 25, 18:52

    Явно са те изгъбаркали…

    Отговори на този коментар
  3. Нина октомври 25, 17:49

    И за кмет,общински съвет и за референдума си гласувах без проблем без да искам или питам за бюлетина.

    Отговори на този коментар
  4. Соня Попова октомври 25, 16:45

    Около 10,30 в секция 09,преди мен минаха около 15 човека и на никой не дадоха бюлетина за референдум.Когато дойде и моят ред,поисках и тогава ми казаха че трябва първо да гласувам за кмет,да си взема личната карта,и пак да се наредя на опашката да чакам.Та мисълта ми е -ЗАЩО не бяха заедно бюлетините,и толкова хора не гласуваха за референдум защото не знаеха че трябва да попиташ за да дадат бюлетина.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама