Сирийското момиченце е починало от ангина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2015 07:30

Сирийското момиченце е починало от ангина

Акценти

  • Родителите му са в лагера от няколко месеца и имат второ по-голяма дете

Свързани публикации

Причината за смъртта на 4-годишното дете от бежанския лагер в Харманли е стрептококова инфекция, причинена от ангина, стана ясно от заключението на експерти.

То се разболяло още в петък, когато не се почувствало добре, но майка му не потърсила лекарска помощ. В неделя следобед, когато положението се влошило много, от охраната на Регистрационно-приемателния център се обадили на 112. Дошла линейка и откарала момиченцето в Хасково с висока температура. Веднага са били предприети реанимационни мерки, дошъл е консултант от Пловдив, но четири часа по-късно, около 21 часа то е починало.

В понеделник то бе погребано в харманлийските гробища, а във вторник над 60 приятели и близки се събраха на тизае (ритуал, подобен на християнския помен).

Заради смъртта на малкото сирийче в Харманли се пусна слух, че ухапване от скорпион, змия, или неизвестна инфекция е довела до смъртта му, което се оказа чиста спекулация, макар че много медии я тиражираха.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 27, 2015 07:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Vladimir Vladimirov май 27, 08:34

    Днес няма нито една европейска страна, слагам в това число и България,(със ужасяващата си демографска катастрофа), демонстрираща прираст, който да и гарантира, че ще оцелее в сегашния си вид и през следващото столетие.
    За разлика от християнството, Ислямът демонстрира неизтощима енергия, жизненост и възход.
    Няма нито една европейска държава, в която местното население да не се топи, с изключение – мюсюлманска Албания,мюсюлманско Косово. И няма нито една ислямска страна, където населението да не нараства, често взривообразно.
    Взривоопасно нараства мюсюлманското население в християнските страни от естествен мюсюлмански прираст и предизвиканата от американските „партньори“ емигрантска вълна,приличаща на „Великото преселение на ислямисти към ЕС“.
    Ако самите хора не желаят тяхната култура, нация или цивилизация да оцелее и укрепне, нищо не може да се направи.
    В Европа хората колективно решават, че нациите са вече отживели и, че трябва да бъде създадено някакво ново обединение. Може би, в крайна сметка, това ще бъде една Ислямска Европа?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама