Шестетажна торта, три оркестъра и 300 човека на „Сватбата на века“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:05

От Шенай Нуриева

300 човека дойдоха на ,,сватбата на века“, направена от Сали Стоичков. В събота на 19 юли ресторантът в Градската градина на Харманли бе препълнен от гости и приятели, дошли да уважат празненството по случай женитбата на малкия му син Зико с туркинята Гюлю. Подготовката отне един месец, а веселбата започна още в петък. Същата вечер те раздаваха безплатно бира, кебапчета, сладки. Свириха им два оркестъра:“ Тораман“, и “ Карангела“ а Гюлю смени шест тоалета: три официални, две индийски и един за къната. Сали заедно със съпругата си Ева бяха облечени в кремав цвят, синовете му Мартин и Зико в бели костюми на „Армани“, а красивата рокля на Гюлю била избирана от Хасково.
На сватбата свири оркестър “Максим шен“, който е и най- добрият в момента, казва ромският Стоичков. Присъстващите гости останаха много възхитени не само от самото тържество, но и от богатото меню. Кулминацията бе шестетажна торта, а Сали им даде право и да вземат храна за вкъщи. Накрая, освен веселба и сълзи от радост, в последните часове на сватбата всички се включиха активно в ромските ритми.
“Цяла хасковска област говори за празненството”, хвали се таткото. Това е първата сватба, която ромският Стоичков прави и я подготвял с голям мерак, допълва той, като уточнява, че 12-сервитьора, обслужвали гостите му.
Управителят на ресторант „Градина“, Живко Йосифов искал да пусне сватбата в интернет със заглавие “ Ромската сватба на века“. Той казва: „Перфектна сватба, богато меню и облекло. За мен това семейство е напуснало вътрешно ромската махала“. Сали също е много доволен от него. „Голям джентълмен и организатор е, знае си работата“, категоричен е той и благодари на всички, които са го уважили в петък и събота и не се сърди на онези, които не дошли „Всички да са весели, щастливи и най- вече много здрави“, искрено пожелава той.
Ромският Стоичков, заедно със съпругата си Ева и младоженците Зико и Гюлю заминават в края на месеца отново в Испания. Снахата Гюлю с нетърпение очаква да види слънчевата и гостоприемна страна, а големият син Мартин, заедно със Софиян заминават за Англия.
За английската невеста Софиян, времето, прекарано тук е минало много бързо, не могла да се насити на града. Харманли е надминал очакванията й, а сватбата в събота й напомнила английските, които били в подобен стил. Направила е и много снимки със забележителностите на града-„Изворът на белоногата“, “ Приказките“, „Гърбавия мост“. Като цяло е останала с много добри впечатления от престоя си тук и обещава другия път да дойде с цялото си семейство.
„Ако е писано догодина ще дойдем пак, да се видим с роднини, близки и приятели“, казва ромският Стоичков.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар