Самодейни състави си припомниха съвместни изяви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 04:45

Самодейни състави си припомниха съвместни изяви

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.9/160 2- 9 март 2006 г..

Свързани публикации

За да отпразнуват заедно на 1 март двойния празник – Деня на самодееца и Баба Марта – се бяха събрали два самодейни колектива – ВГ ,,Водолей“ с ръководител Теохар Теохаров от Симеоновград и самодейният състав ,,Родолюбие“ с ръководител Недялка Минчева от село Навъсен.
Празненството се състоя в кръчмата на селото, където любезните домакини се бяха постарали да посрещнат гостите си както подобава. Масите бяха отрупана със специалитети, приготвени от самите домакини – тиквеник, сладка баница, кекс, турски шекер, баклава, пита и домашна пуйка със зеле, приготвена от сръчните готвачки Недялка Меранзова и Вълка Бинишева.
На входа всеки гост бе посрещнат с карамфил, хляб и мед, и с по една мартеница.
Официалната част на празника се състоеше в изпълнения на двата колектива, които преди няколко месеца бяха заедно в съседна Македония и радваха тамошната публика.
Първи пяха ВГ ,,Водолей“, а след техните изпълнения на импровизирана сцена се явиха сладкогласните домакини. Те пяха и играха хоро заедно, а след това демонстрираха и индивидуални изпълнения в съпровод на акордеон.
Кметът на селото Динка Иванова благодари градоначалника на община Симеоновград Румяна Бозукова и нейния екип затова, че първа се е сетила за техния самодеен колектив и ги е извела в чужбина.
От община Симеоновград кметът Румяна Бозукова подари на „Родолюбците“ кафе машина, ароматно кафе и хубави шоколадови бонбони.
Недялка Минчева прочете свое произведение ,,Ода за родния край“, посветена на село Навъсен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 04:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама