Съдът оправда шивашки цех, където намериха ментета за повече от 18 000

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2016 09:01

Съдът оправда шивашки цех,  където намериха ментета  за повече от 18 000

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 6/651, година XIV,12-18 февруари 2016

Свързани публикации

Районен съд – Харманли, оправда С.Н.С, на който бе повдигнато обвинение, че без правно основание в шивашки цех на улица „Алеко Константинов“ е съхранявал с цел продажба и пускане на пазара стоки на защитени търговски марки. Обвинението му е повдигнато на 9 юли през 2010 година, когато там бяха намерени 52 дънкови панталони, 6 дамски дънкови рокли с логото па марката МАDОС, 15 броя дънкови панталони къси с логото на марката REDSTAR.
Освен това в цеха са открити шорти, 49 тениски, 40 екипа и блузи с логото ADIDAS, 25 тениски с логото на марката PUMA, 9 тениски с логото на марката NIKE, 11 тениски и З броя якета с логото на марката DIESEL, тениски с марката ARMANI и VERSACE.
Стойността на стоката бе на стойност 18 207 лв.
Той бе обвинен по член 172б ал. 1 от НК. (Който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.)
Присъдата бе обявена на 19 януари и подлежи на обжалване и протест в петнадесет дневен срок пред Хасковски окръжен съд, гласи бюлетин

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2016 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар