Съдът оправда шивашки цех, където намериха ментета за повече от 18 000

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2016 09:01

Съдът оправда шивашки цех,  където намериха ментета  за повече от 18 000

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 6/651, година XIV,12-18 февруари 2016

Свързани публикации

Районен съд – Харманли, оправда С.Н.С, на който бе повдигнато обвинение, че без правно основание в шивашки цех на улица „Алеко Константинов“ е съхранявал с цел продажба и пускане на пазара стоки на защитени търговски марки. Обвинението му е повдигнато на 9 юли през 2010 година, когато там бяха намерени 52 дънкови панталони, 6 дамски дънкови рокли с логото па марката МАDОС, 15 броя дънкови панталони къси с логото на марката REDSTAR.
Освен това в цеха са открити шорти, 49 тениски, 40 екипа и блузи с логото ADIDAS, 25 тениски с логото на марката PUMA, 9 тениски с логото на марката NIKE, 11 тениски и З броя якета с логото на марката DIESEL, тениски с марката ARMANI и VERSACE.
Стойността на стоката бе на стойност 18 207 лв.
Той бе обвинен по член 172б ал. 1 от НК. (Който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.)
Присъдата бе обявена на 19 януари и подлежи на обжалване и протест в петнадесет дневен срок пред Хасковски окръжен съд, гласи бюлетин

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2016 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.