С театър посрещнаха Дядо Коледа деца от „Пролет“

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:21

С театър посрещнаха Дядо Коледа деца от  „Пролет“

Възпитаниците на ОДЗ “Пролет“ посрещнаха белобрадия старец, след като станаха зрители на постановка в Културния център на Харманли. Както по традиция и тази година педагозите от детското заведение станаха главни герои в театъра, които забавлява малчуганите в последните им учебни дни. Облечени като джуджета-помощници на Дядо Коледа, вълшебни феи, еленчета в коледни премени, учителките от „Пролет“ показаха на децата от сцената, че най-важното е те да са добри през цялата година, а не само в празничните дни, когато очакват мечтите им да бъдат сбъднати.
Малчугани от вокалната група, тези от народните танци и балетите също взеха участие в театъра. Облечени в красиви премени, те изпълниха желания на Ледената кралица, участваща в театъра, която им обясни, че ако не изпълнят желанията и „ще заледи вратите и прозорците на градината им, за да не получат подаръците си от дядо Коледа“.
Децата изпълниха и трите й желания: да изпълнят весела песен, да танцуват като снежинки и да благословят присъстващите със стихчета на коледари. Това бе и финалът на тържеството, когато стана ясно, че Дядо Коледа е пред врата и ще тръгва към детската градина, за да им раздаде изненадите.
Сценичната адаптация и музикалното оформление на постановката е дело на Красимира Иванова.
Постановката „Моя бяла Коледа” на театрално студио “Веселушко” бе представена два пъти, за да бъде изгледана от всички деца на ОДЗ „Пролет“.
Със събраните средства ще бъдат закупени необходими за децата от градината пособия.

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.