С дефиле стартира XI Международен фестивал на изкуствата – Музите 2016 в Созопол

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2016 07:12

С дефиле стартира XI Международен фестивал на изкуствата – Музите 2016 в Созопол

Акценти

  • Маргарита Попова - вицепрезидент на Република България официално откри събитието

Свързани публикации

За 11-ти пореден път улиците на Созопол се огласиха от стотици хора на изкуството.  Участници от 19 държави, развели 19 знамена, музика и атрактивни циркови изпълнения дефилираха из улиците и приветстваха гостите на морския град.

Специален гост на събитието бе посланика на Социалистическа република Виетнам  Н. Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан, която е голям почитател на изкуството и също поздрави участниците във фестивала.

Тази година се наблюдава голямо разнообразие на различните държави с различен подход и владеене на представянето на класиката и фолклора съчетано с новото, модерно изкуство.

Държавната Агенция за българите в чужбина подреди изложба „България в моите мечти“  с рисунки на български деца, живеещи по света.

По покана на вицепрезидентът Маргарита Попова се състоя работна среща в кметството на Созопол с екипът на „Музите” и кмета на общината Панайот Рейзи.

Проф. д. изк. Анелия Янева от от ЮЗУ „Неофит Рилски“ обяви, че от тази година, най-талантливите победите от фестивала ще бъдат приемани в Благоевградския университет без приемен изпит във факултета по Изкуствата.

В конкурсната програма на фестивала предстои Ден на страната. Всяка нация в рамките на 10-15 минути ще представи по един по-различен начин изкуство от своята нация.

На 8-ми юли е награждаването от първата сесия и гала концерт на лауреатите.

Снимки: Венци Кръстев

sozopol (2) sozopol (1)

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2016 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар