С дефиле стартира XI Международен фестивал на изкуствата – Музите 2016 в Созопол

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2016 07:12

С дефиле стартира XI Международен фестивал на изкуствата – Музите 2016 в Созопол

Акценти

  • Маргарита Попова - вицепрезидент на Република България официално откри събитието

Свързани публикации

За 11-ти пореден път улиците на Созопол се огласиха от стотици хора на изкуството.  Участници от 19 държави, развели 19 знамена, музика и атрактивни циркови изпълнения дефилираха из улиците и приветстваха гостите на морския град.

Специален гост на събитието бе посланика на Социалистическа република Виетнам  Н. Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан, която е голям почитател на изкуството и също поздрави участниците във фестивала.

Тази година се наблюдава голямо разнообразие на различните държави с различен подход и владеене на представянето на класиката и фолклора съчетано с новото, модерно изкуство.

Държавната Агенция за българите в чужбина подреди изложба „България в моите мечти“  с рисунки на български деца, живеещи по света.

По покана на вицепрезидентът Маргарита Попова се състоя работна среща в кметството на Созопол с екипът на „Музите” и кмета на общината Панайот Рейзи.

Проф. д. изк. Анелия Янева от от ЮЗУ „Неофит Рилски“ обяви, че от тази година, най-талантливите победите от фестивала ще бъдат приемани в Благоевградския университет без приемен изпит във факултета по Изкуствата.

В конкурсната програма на фестивала предстои Ден на страната. Всяка нация в рамките на 10-15 минути ще представи по един по-различен начин изкуство от своята нация.

На 8-ми юли е награждаването от първата сесия и гала концерт на лауреатите.

Снимки: Венци Кръстев

sozopol (2) sozopol (1)

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2016 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.