Руската общност в Елхово почете Празника на защита на отечеството

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 07:50

Руската общност в Елхово почете Празника на защита на отечеството

Руската общност от клуба „Приятели на Русия и страните на ОНД” в Елхово почете Празника на защитата на отечеството на 23 февруари. Това стана с поднасяне на венци пред паметника до църквата. Смята се и, че това е и деня на мъжествеността на мъжете.

Председател на елховския клуб е Красимир Кръстев. В него членуват около 40-50 души. Освен българи и руснаци в него има и хора от други националности като англичани и индиец от Бояново. Те развиват широка дейност и нито едно културно събитие не остава неотбелязано. Поддържат добри отношения с подобни клубове от съседните градове Тополовград, Болярово, Ямбол, Средец.

В годините на Великата отечествена война на 23 февруари се е приело да се празнува първата победа на Червената армия над немците. Оттам идва и призванието му като ден на мъжествеността на руските мъже.

Освен в Русия празникът се почита и в Беларус,Украйна и Киргизия. В много градове на Русия се провеждат шествия, паради и концерти, а в Москва всяка година има празнична заря.

В днешно време празникът е направен модерен и съвременен. Както на 8 март жените получават подаръци, така и мъжете се радват на подобни изненади като самобръсначки, козметики и т.н. Нищо, че има и друг международен ден на мъжа.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 25, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама