Ротарианци намират Елхово за стойностна тур дестинация

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 31, 2016 22:11

Ротарианци намират Елхово за стойностна тур дестинация

Акценти

  • Те посетиха и музея, където неговия директор по особено увлекателен начин запозна гостите на града с малко известни факти от историческото минало на елховско

Свързани публикации

Обичайната сбирка на ямболския Ротари клуб се състоя в понеделник в Елхово.Тя беше проведена по покана на директора на местния Етнографско-Археологически музей Христо Христов, а целта й бе да се запознаят ротарианците с историческите и културните забележителности на града.

По време на сбирката Ротари клуба посети църквата „Свети Димитър” и разгледа реставрацията, направена от фирмата на Николай Георгиев „АВС-Инженеринг”. Цялото това дело е направено по проект на ротарианеца Стоян Жечев.

Последва и посещение на музея, където неговият директор по особено увлекателен начин запозна гостите на града с малко известни факти от историческото минало на Елховско. Те бяха удивени от строителния гений на старите майстори. Запознаха се и със снимков материал, икони, експонати и други неща от етнографския фонд. Впечатлени бяха и от аудио гида с беседи на няколко чужди езика, включително и на родния ни български.

Ротарианците останаха с впечатлението, че Елхово е ,,една стойностна туристическа дестинация”, което са написали в електронния сайт на клуба си.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 31, 2016 22:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.