Рецитали, знамена, песни и венци за 3 март

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 13, 2016 11:37

Рецитали, знамена, песни и венци за 3 март

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 10/1505, година LXXXI, година XIV, 11-17 март 2016

Свързани публикации

Във всички по-големи селища на община Тополовград 138-та годишнина от освобождението от османско владичество се отбеляза с почит към загиналите герои за свободата на България.
С рецитали, песни, слова, национални знамена, венци и цветя малки и големи се включиха в тържествата, които несъмнено повдигат патриотичния дух, от който сега всички имаме нужда. В общинския център Националният празник събра много хора на централния площад и в зрителната зала на читалището, за да поднесат венци в памет на героите, за да чуят и видят празничния концерт на самодейците.
Навсякъде тържествата подготвиха кметствата и читалищата.
Радовчани са познати като родолюбци, които не пропускат повод да засвидетелстват обичта си към род и родина, към местните герои. Този път те съчетаха три празника в едно – Националния – 3 март, Деня на любителското художествено творчество – 1 март и Международния ден на жената – 8 март. Много патриотични и хайдушки песни изпяха самодейците, с много стихове и слова докоснаха сърцата на публиката. С истинска празнична еуфория се похвали секретарят на читалището Мария Тончева, която бе в центъра на събитията.
След големия концерт, предизвикал изказвания на публиката с молба за още такива прояви, самодейците се повеселиха и се поздравиха с Деня на самодееца, а на площада два часа се виха хора и се пяха песни.2ю

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 13, 2016 11:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама