Половината Хасково без вода

Лъчезар Илиев
От Лъчезар Илиев декември 10, 2014 15:36

Половината Хасково без вода

Акценти

  • Ако безводието продължи дълго време, има вариант Хасково да мине на водоноски

Свързани публикации

Половината от жителите на Хасково остават без вода за неопределено време, след като вчера е залята помнената станция на Ябълково. Съоръжението остана под вода заради критичните нива на р. Марица, която на места излиза от коритото си. От станцията се захранват около 40% от домакинствата в областния град. От Ябълково е и водоподаването към Минерални бани.

Ако безводието продължи дълго време, има вариант Хасково да мине на водоноски, стана ясно при обсъждането на свикания по спешност Областен кризисен щаб. Управителят на ВиК-Хасково инж. Атанас Бързев не се ангажира с конкретна прогноза за възстановяване на водоподаването. По негови думи това зависи от отичането на водата, заляла помнената станция. На водоноски от началото на седмицата са 19 села по поречието на р. Марица, която заля захранващите ги помнени станции.

Населението, което ще бъде засегнато от нарушеното водоподаване, ще е 30 000 човека в гр. Хасково в кварталите: „Република”, „Дружба – 1”, „Дружба – 2”, „Орфей”, „Македонски”, „Куба”, „Овчарски”, „Бадема” и „Брягови” и 2500 човека в община Минерални бани (селата: Минерални бани, Татарево, Горно брястово, Долно брястово)

Лъчезар Илиев
От Лъчезар Илиев декември 10, 2014 15:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар