Пенсионерка отнесе 11 месеца за 7 кг отгледана марихуана

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2016 17:01

Пенсионерка отнесе 11 месеца за 7 кг отгледана марихуана

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 5/651, година XIV,5-11 февруари 2016

Свързани публикации

Пенсионерката И.Б.Т. призна пред съда в Харманли, че „без надлежно разрешително държала високорискови наркотични вещества от типа марихуана“ в дома си в село Остър Камък. Това стана на 7 януари, когато 65-годишната жена бе съдена заради това, че умишлено е участвала в извършване на престъпление с пряк умисъл, както го квалифицират юристите.
Според данните в повдигнатото обвинение общото тегло на конопените растения било 7,598 кг, стойността на които е 45 588,00 лева. Тъй като жената се призна за виновна на 7 януари, институцията й наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от 11 месеца, при изпитателн срок 3 години. Освен това тя ще трябва да плати и глоба в размер на 1 000 лева. Разноските по делото на стойност 231.90 лв, също ще бъдат за сметка на обвиняемата. Те трябва да се преведат по сметката на ОД МВР-Хасково, в полза на държавата.
Припомняме ви, че през октомври месец миналата година харманлийските полицаи конфискуваха канабис от частен имот в село Остър камък. Тогава в бюлетина им бе записано, че криминалистите претърсили къщата и установили, че различните помещения в сградата са използвани за склад и там са сушели растенията. По първоначални данни на полицията, дрогата бе собственост на 65-годишна харманлийка, което бе доказано в съда в началото на този месец.
В края на месец юли харманлийските полицаи откриха отлично поддържана градина с канабис в село Изворово. Там бяха засадени 150 стръка. Стопаните бяха издирени и изправени пред Харманлийския съд и получиха по 2 години затвор с 3 години изпитателен срок и глоба по 5 000 лева. Пред съда единият изтъкна, че имал малко дете и му трябвали пари.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2016 17:01
Напиши коментар

2 коментара

 1. sibel февруари 8, 16:43

  taq baba ne kara6e li i ypotrebila alkohol kolata…tq golqma banditka be…

  Отговори на този коментар
 2. Пешо февруари 6, 18:50

  Някой крадец няма ли да хванат за разнообразие ?!?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар