Освободиха политически директора на ДВПР

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2007 21:38

Освободиха политически директора на ДВПР

Крайо Краев бе освободен от длъжността директор на ДВПР (Дом за възрастни с психически разстройства) на 16 юни. Издадена е заповед на кмета на община Тополовград – П. Пашов, с която се прекратява трудовото правоотношение с него. Като причини той е изтъкнал: „липса на контрол спрямо дейността на служителите, изпълнението на бюджета и нецелесъобразно изразходване на средства“. На негово място е назначен предишният директор – Кирил Георгиев.
Потърсихме уволнения за кратък коментар. За г-н Краев това е политическо уволнение, защото той е и лидер на ,,Атака“ – Тополовград и индикации за това е получил още на последните избори. Според него мотивите за прекратяване на трудовото правоотношение са смешни. „Не съм изразходвал нецелесъобразно средства, както е написано в заповедта, защото съм длъжен да се съобразявам с всички изисквания и нормативи, спуснати от Инспектората“, заяви той и продължи: „Аз съм на делегиран бюджет и всички разходи се правят след изричното съгласие на кмета на общината. На тях стои неговия подпис.
Kraev_Kr_1Не съм приятен на управляващите, защото през последните няколко години средно около 100 000 лв. годишно са били икономисвани от разходите на дома. Това е рефлектирало върху мизерно му и без това съществуване. Аз поисках тези пари да се дават отново за дома и по този начин да се подобри положението на хората там.
,,Атака“ е с много добри резултати в общината и това няма начин как да не притесни управляващите“, в заключение каза уволненият директор.
В следващия брой ще публикуваме интервю с него, за работата му в ДВПР. Ще ви запознаем с някои подробности, които будят недоумения, меко казано.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2007 21:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.