Осигурени са пари за саниране на 12 блока в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева февруари 3, 2016 06:55

Осигурени са пари за саниране на 12 блока в Харманли

Осигурено е финансиране за санирането на дванадесет блока в Харманли. Това съобщиха от Общинска администрация през тази седмица. Жилищата, които ще се реновират, се намират на булевард „България“ № 21, 48, 50, 51, 53, 55, квартал „Тракия“ № 7, 8, 11, 13, 18, както и на „Сакар планина“ № 9.
В момента общината работи по процедурата още 6 блока. Те ще се присъединят към онези, които са минали процедурата и имат осигурени средства за започване на ремонтните дейности. Една част са на булевард „България“ № 45, 47, 49, 78, други – на улица „Цар Самуил“ № 44 и на улица „Бенковска“ №17.
През тази седмица стана ясно, че блок 117 на булевард „България“ № 20 и жилищната сграда в квартал „Дружба“ № 19 също имат осигурено финансиране и през тази година ще се радват на нов облик.
Според заместник-кмета на общината Валентина Димулска процедурата продължава и е сложна. Тя добави, че хората, които са на длъжности, отговорни за тези задачи, си гледат съвестно работата и уверява, че засега се справят с поставените задачи и няма затруднения по протичащите процедури.
След като вече има финансиране, предстои избор на изпълнител чрез конкурс. Предвидено е да има вътрешно топлоизолиране, подмяна на дограма, хидроизолация на покрив, подмяна на вертикални и хоризонтални ВиК тръби в общите части на блоковете.
Харманли бе градът, който бе най-изостанал в област Хасково по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След последните действия на местната администрация това е преодоляно и още това лято някои блокове ще придобият нов вид.
Съседните градове Любимец и Симеоновград са едни от първите в страната, които започнаха да работят по санирането на блоковете. Там вече има завършени сгради и създават сдружения за саниране на блокове с по-малко от 36 апартамента.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 3, 2016 06:55
Напиши коментар

4 коментара

 1. Иван Атанасов февруари 8, 14:12

  Публикацията е от месец февруари 2016 година и отразява процедурата по санирането към онзи момент. Под заглавието има дата и час на публикуването. Моля бъдете по-наблюдателни, когато четете.

  Отговори на този коментар
 2. ДНЕС!!! февруари 8, 13:56

  Материалът е от 3 февруари 2016г.
  ДНЕС СМЕ 8 ФЕВРУАРИ 2018г.

  Отговори на този коментар
 3. kameliq февруари 7, 19:59

  Ne znam zashto,izbroqvate blokove,koito veche sa sanirani…???

  Отговори на този коментар
 4. Djes февруари 7, 19:01

  А кв Дружба 501 има ли шанс

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.