Оневиниха харманлийка, блъснала мотоциклетист в центъра на града

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:31

Оневиниха харманлийка, блъснала мотоциклетист в центъра на града

Акценти

 • Харманлийският съд също е издал оправдателна присъда
 • Съдът не е приел тезата на прокурора

Свързани публикации

Харманлийка, причинила средна телесна повреда в катастрофа, бе оправдана от състав на Окръжен съд – Хасково. Според прокуратурата на 16 октомври 2013 г., около 20,15 часа е управлявала лек автомобил Опел като се движела по бул. ”България” в посока центъра на Харманли в посока кръстовище, образувано от този булевард и ул. ”Балкан”. Когато го е приближила, обвиняемата решила да извърши маневрата „завой наляво”, за да продължи движението си по ул. ”Балкан”. Тя се движела с включени къси светлини и подала ляв мигач. Пропуснала движещо се в платното за насрещно движение превозно средство и след като се уверила, че по същото платно не се движат други превозни средства, чието предимство трябва да осигури, предприела навлизане в насрещното платно със скорост от 10,9 км/ч.

Междувременно от центъра на града в посока изхода за Любимец се движел пострадалият мотоциклетист със скорост 93,2 км/ч. Обвиняемата забелязала движещия се с предимство мотоциклетист в момента, в който той се намирал на 71,9 метра и решила да спре. От възприемането на опасността до задействането на спирачната система изминала 1,6 метра, а след задействане на същата система – 4,2 метра, според експертите.

След изминаването на това разстояние обвиняемата преустановила движението на превозното средство в лявата лента от насрещното пътно платно на разстояние от 3,20 метра от десния ограничителен бордюр. Спиране предприел и мотоциклетистът, чийто активен спирачен път се равнявал на 92,10 метра. Въпреки предприетите действия от двамата водачи, последвал удар между тях в конфликтна точка, която се оказала на разстояние, по-малко от спирачния път на мотоциклета. В момента на удара скоростта на мотора била 85,6 км/ч, а автомобилът – спрял на пътното платно.

Ударът бил между предната част на мотоциклета и предната дясна част на колата. В резултат на него мотоциклетистът отскочил напред, преминал през предния капак на автомобила и паднал пред него на пътното платно.  Падането му е причинило счупване в отдалечения край на лъчевата кост на лявата ръка, довело до трайно затруднение в движението на този крайник.

Съдът констатира тотално разминаване с тезата на прокурора и затова първо Районен съд – Харманли, а след това и Окръжен съд – Хасково като последна инстанция оправдали водачката.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:31
Напиши коментар

4 коментара

 1. fsytwsy февруари 19, 16:28

  Аман беее от де се навъдихте все отворковци,епистоларни естсти.Като е ужасно чий УЙ търсиш тука

  Отговори на този коментар
 2. viktor99 февруари 18, 18:16

  Ужасссссссссссссс

  Отговори на този коментар
 3. Иван Иванов февруари 18, 17:05

  Аууууу…страхотия.
  Абе Иване, такова неграмотно нещо, как мож е да се публикува…срамота, а имате претенции, да сте интелигентен сайт…ама с този капацитет, едва ли…!?

  Отговори на този коментар
 4. Кирил февруари 18, 12:08

  Някой да вземе да редактира или ако не да изтрие тази статия. Ужас!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.