Община Тунджа донася 4 000 тона боклук срещу заплащане на харманлийското сметище

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:53

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 3/651, година XIV, 22-28 януари 2016

Свързани публикации

Сметището до Харманли ще приеме до 4 000 т. неопасни битови отпадъци през тази година. Това решиха представители на Общото събрание (ОС) на Регионално сдружение на общините Харманли, Свиленград, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Стамболово и Маджарово на последното си заседание. Те определиха цена от 24 лева/тон за депонирането им в Регионално депо. С решението си ОС задължава на всяко тримесечие кметът на община Тунджа да предоставя писмена информация за депонираните количества В същия срок кметът на Харманли ще информира за извършени плащания за депонираното количество битови отпадъци.
На следващото събрание ще се внесе предложение за разпределяне на средствата, получени от община Тунджа. То ще се състои в понеделник, 25 януари, от 14.00 часа в сградата на ОбА – Харманли.
По друга точка от дневния ред се избра работна група, съставена от представители на всички общини за определяне на цена на третиране на тон отпадък в Регионалната система за управление на отпадъците на Регионално депо – Харманли. За Община Маджарово представителят ще е Руен Бахчеванов, за Стамболово – Галина Павлова, за Любимец – Ралица Уйдурумова, за Симеоновград – Таня Вълчева, за Харманли – Даниела Борисова, Милена Колева и Васил Шаринов, за Тополовград – Дияна Георгиева и за Свиленград – инж.Иванка Димитрова и инж. Грозденка Дюлгерова.
Тази група има задача да изготви доклад и предложение за решение за определяне на разумни цени на третиране на тон отпадък. Ще трябва да представи подробен анализ на пълните разходи по експлоатация на сепарираща инсталация и на регионално депо, бъдещи приходи от дейността и прогнозна калкулация на цена на тон отпадък на входа на регионалната система и на цена на тон отпадък на депо.
В края на годината изтичат едногодишните договори на общините с Харманли за депониране на Регионалното депо. Там цената е 17,50 лева/тон.
На събранието присъства кметът а Харманли – Мария Киркова, на Свиленград, инж. Георги Манолов, Живко Чакъров – зам.-кмет Симеоновград, Христо Желев – зам.-кмет на община Любимец, Марем Черибашлъ – зам.-кмет на Община Стамболово, Маргарита Георгиева – зам.-кмет на Община Тополовград и Милко Армутлиев – кмет на Община Маджарово.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 25, 2016 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама