Община Харманли бяга от неудобни въпроси

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2015 08:38

Община Харманли бяга от неудобни въпроси

Акценти

  • Кметът Лисков загуби 4 дела от Иван Атанасов защото е отказъл достъп до информация
  • В община Харманли се харчат хилад иза поддръжка на вили и луксозни коли, но общината крие това от данъкоплатците

Свързани публикации

Кметът на Харманли Михаил Лисков и общинската управа упорито бягат от „народната любов“ и отказват да отговарят на неудобни въпроси, отнасящи се до проблемни за града теми. Тези въпроси се поставят от Гражданско движение „Заедно за Харманли“ на тяхната страница в социалната мрежа „Фейсбук“ и чрез официални писма, входирани в Общината.

Засега от движението не само че не получават отговори, но и не ги допуснат до страницата на Община Харманли във Фейсбук. „Не ни приемат поканата от много месеци и не можем нито да ги питаме директно, нито да вземем отношение по теми, които те публикуват“, казва Тодор Тодоров, председател на УС на движението.

„Това не е личен профил, а неговото предназначение е да даде обратна връзка с хората. Който го е страх от критика, значи е сбъркал мястото си. Всъщност неглижирането на питанията на народа, от който произлиза всяка една власт, е „най-яркия“ атестат за тази власт“, казва още г-н Тодоров. Движението, на което той е председател, е създадено миналата година, не е политическо и е изцяло в обществена полза.

Страхува ли се кметът Лисков от неудобни въпроси? Научаваме, че вече 15-и ден няма отговор на неща, които трябва да са ясни от доста време. Въпреки молбата на Движението да се даде по-скоро информация относно бъдещата концесия и съдбата за Градския парк в Харманли – тема с огромен обществен интерес, отговор няма.

Няма отговор и на предложението на „Заедно за Харманли“ за видеонаблюдение в града и на проблемни места в кв. „Дружба“, предвид на това, че там се намира най-големият приемателен център за чужденци в страната. От Движението декларираха своята готовност за съдействие, включително и това да закупят камерите за видеонаблюдение. Поставянето им ще е още една превенция на престъпността и ще даде сигурност на гражданите.

На 23 февруари бе поставен в социалната мрежа въпросът за незаконно сметище в една от ромските махали и за незаконното строителство. Наложи се граждани да споделят публикацията на профила на Общината, но от там „ни вопъл, ни стон“. Жители, чиито къщи са в близост до това сметище, са отчаяни и дори обмислят крайни мерки като това да го запалят. Хората споделят, че вонята не се търпи, а боклуците са една бомба от зарази. От Движението питат ясно – има ли незаконно строителство в Харманли? Ако не им се отговори, те ще адресират питането си до местната РДНСК, която да извърши проверки на посочени места и да потърси отговорност, ако такова бъде установено.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2015 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар